Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2016

Έξι ελληνικοί χειμερινοί προορισμοί στους δημοφιλέστερους διεθνώς

Η Ελλάδα  είναι ταυτισμένη με το καλοκαίρι στη συνείδηση των περισσότερων επισκεπτών, αλλά όχι όλων, όπως αποδεικνύεται από την έρευνα της μηχανής αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών Trivago για τους δημοφιλέστερους χειμερινούς προορισμούς.

Αν και η χώρα μας δεν φημίζεται, έχει μερικά από τα καλύτερα χειμερινά θέρετρα στον κόσμο.
Τα αποτελέσματα της έρευνας, όπως ήταν αναμενόμενο, αναδεικνύουν σε περίοπτες θέσεις αυστριακούς και ελβετικούς προορισμούς. Αλλά θετική έκπληξη είναι και η ύπαρξη αρκετών ελληνικών προορισμών μεταξύ των 50 δημοφιλέστερων χειμερινών, οι οποίο είναι ιδανικοί για σκι. Η κατάταξη περιέχει προορισμούς που είτε διαθέτουν χιονοδρομικό κέντρο, είτε βρίσκονται κοντά σε κάποιο.


Πιο αναλυτικά, την πρώτη θέση της κατάταξης κατέλαβε η αυστριακή πόλη Tux-Hintertux, με 91,16 βαθμούς, ακολουθούμενη από την πόλη Samnaun Dorf της Ελβετίας, με 90,56. Η τρίτη θέση ανήκει στις ΗΠΑ με το Beaver Creek, που έχει βαθμολογία 90,13. Η τέταρτη και η πέμπτη θέση ανήκουν στο ιταλικό St. Urlich και στην αυστριακή πόλη Wagrain αντίστοιχα. Στην έκτη θέση κάνει την εμφάνισή της η πρώτη ελληνική πόλη, το Μέτσοβο, το οποίο έχει μέση βαθμολογία 89,23. Αυτό το ποσοστό δημοτικότητας είναι αρκετά υψηλό ώστε να τοποθετήσει το Μέτσοβο μεταξύ των κορυφαίων 10 χειμερινών προορισμών που ενδείκνυνται για σκι διεθνώς. Όμως, στον πίνακα φιγουράρει και το Μέτσοβο, ενώ η Καστοριά αποτελεί τη δεύτερη ελληνική πόλη της κατάταξης, καταλαμβάνοντας την 29η θέση, με ποσοστό δημοτικότητας 85,75. Στην 31η και 32η θέση, συναντώνται τα Ιωάννινα και η Έδεσσα. Το Καρπενήσι βρίσκεται στην 40ή θέση με 84,90 και η Πορταριά στην 43η θέση με 84,83.

ΠΗΓΗ trivago

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου