Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Πόσες αιτήσεις ασύλου έχουν κατατεθεί στην Γερμανία ανά 1.000 κατοίκους;

Ο αριθμός των αιτήσεων ασύλου στην Γερμανία αυξήθηκε σημαντικά την χρονιά που μας πέρασε.
Όμως πόσες είναι αλήθεια οι αιτήσεις ασύλου που έχουν κατατεθεί στην Γερμανία ανά 1.000 κατοίκους και ανά κρατίδιο. Είναι δικαιολογημένος ο ,,πανικός,, που επικρατεί σε διάφορες κοινωνικές ομάδες;
Ας πάρουμε καταρχήν δυο μεγάλα κρατίδια. Αυτό της Βαυαρίας και της Βάδης Βυρτεμβέργης όπου και στα δυο μαζί ζουν 23 εκ κάτοικοι, δηλαδή πάνω από το 1/4 του συνόλου της χώρας. Ο μέσος όρος ανά 1.000 κατοίκους στα κρατίδια αυτά είναι 5 αιτήσεις.

Τον μεγαλύτερο αριθμό αιτήσεων έχει το κρατίδιο του Μεκλεμβούργου με 10 αιτήσεις ακολουθεί το Σάαρλαντ με 9, Βερολίνο με 8, η Σαξονία/Άνχαλτ, το Βρανδεμβούργο, η Βρέμη και το Αμβούργο με 7, η Θουριγγία και η Σαξονία με 6 και η Ρηνανία Παλατινάτο με 5.
Με τις 4 αιτήσεις ανά 1.000 κατοίκους ακολουθούν στην κατάταξη η Έσση, η ΚάτωΣαξονία, το Σλέσβικ Χόλσταιν και η ΒΡ Βεστφαλία.
Αυτός φυσικά είναι ο μέσος όρος και υπήρξαν περιπτώσεις όπου ο αριθμός των προσφύγων που εγκαταστάθηκε σε μια περιοχή ήταν και μεγαλύτερος από τον αριθμό των κατοίκων.
Όμως είναι δυνατόν να θεωρείται μια χώρα προοδευτική και να μην αντέχει την διαφορετικότητα 5 ανθρώπων μεταξύ 1.000;
Τα στοιχεία τα δημοσίευσε η Heinrich-Böll-Stiftung με στοιχεία της Ομοσπονδιακής υπηρεσίας για αλλοδαπούς και πρόσφυγες "Δ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.