Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Ελλ. Κοινότητα Νυρεμβέργης: Πρόσληψη γερμανών εκπαιδευτικών στα γερμανόγλωσσα μαθήματα


Σε κοινή ανακοίνωση της Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης και των συλλόγων Γονέων των ελληνικών σχολείων χαιρετίζεται η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας να δοθεί παράταση στην λειτουργία των Λυκείων και η υπόσχεση να καυφθούν τα κενά που υπάρχουν σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
Ταυτόχρονα ζητούν πρόσληψη γερμανών εκπαιδευτικών στα γερμανόγλωσσα μαθήματα και την παραμονή στις σχολικές μας μονάδες των εκπαιδευτικών με ομογενειακό υπόβαθρο

Ολόκληρη η ανακοίνωση 
Με μεγάλη ικανοποίηση, η Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης και τα Συμβούλια Γονέων των ελληνικών σχολείων Νυρεμβέργης, υποδεχτήκαμε τα αποτελέσματα της πρόσφατης επίσκεψης του υφυπουργού Παιδείας κου Πελεγρίνη στη Βαυαρία στις 8 και 9 Μαρτίου 2016.
Το ενδιαφέρον της ανώτατης πολιτικής ηγεσίας του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, είναι εξαιρετικά σημαντικό και εκλαμβάνεται ως δηλωτικό ειλικρινών προθέσεων για την εύρεση λύσεων στο μείζον ζητούμενο της σύγχρονης ελληνόγλωσσης παιδείας των ομογενών.
Η ανακοίνωση για την παράταση λειτουργίας των ελληνικών Λυκείων είναι ανακουφιστική και θα λειτουργήσει παραγωγικά στον περαιτέρω σχεδιασμό των σχολείων μας.
Η υπόσχεση για την έγκαιρη και κατάλληλη στελέχωση των σχολικών μας μονάδων, δημιουργεί κλίμα αισιοδοξίας, καθώς θα αποκαταστήσει τις θεσμικές μας σχέσεις με τη Βαυαρική πλευρά, χορηγό και εταίρο στη συγκρότηση του δίγλωσσου εκπαιδευτικού μοντέλου.
Η διαπιστωμένη απόφαση του κου Πελεγρίνη, να στηρίξει το δίγλωσσο πρόγραμμα των σχολείων μας, με ευρείες συνεργασίες τόσο με την ομογένεια όσο και με το Βαυαρικό Υπουργείο Παιδείας είναι ενθαρρυντική, αφού απαντά σε πάγιες ανάγκες και αναφορές μας.
Οικοδομώντας μια σχέση αλληλοκατανόησης με το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας, θα επιμείνουμε στα εκκρεμή θεμελιώδη μας αιτήματα, για την πρόσληψη γερμανών εκπαιδευτικών στα γερμανόγλωσσα μαθήματα και την παραμονή στις σχολικές μας μονάδες των εκπαιδευτικών με ομογενειακό υπόβαθρο, ως απόλυτης προτεραιότητας.

με εκτίμηση,
Κωνσταντάτος Διονύσης,     πρόεδρος Ελληνικής Κοινότητας Νυρεμβέργης
Καίσαρη Σπυριδούλα,           πρόεδρος Σ Γ/Κ 2ου ΕΙΔΣ Νυρεμβέργης
Μαριόλης Σπύρος,                πρόεδρος Σ Γ/Κ 1ου ΕΙΔΣ Νυρεμβέργης
Λαμπρόπουλος Δημήτρης,    πρόεδρος Σ Γ/Κ Ελληνικού Γυμνασίου Νυρεμβέργης
Παππά Σωτηρία,                    πρόεδρος Σ Γ/Κ Ελληνικού Λυκείου Νυρεμβέργης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.