Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

EKTAKTO: Συναγερμός στo αεροδρόμιο της Κύπρου: Αεροπειρατεία σε πτήση της Egypt AIr

Συναγερμός έχει σημάνει  εδώ και λίγη ώρα στις κυπριακές αρχές καθώς ζήτησε να προσγειωθεί και εν τέλει προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Λάρνακας αεροπλάνο στο οποίο έχει εκδηλωθεί αεροπειρατεία.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Στο Airbus 320 πτήση 181, με 81 επιβάτες από την Αλεξάνδρεια στο αεροδρομίου του Καΐρου υπάρχει υπόθεση απαγωγής.

Ο πιλότος Ομάρ Τζαμάλ ανέφερε πως υπάρχει απειλή από την παρουσία επιβάτη, που έχει στην κατοχή του ζώνη με εκρηκτικά. Ανάγκασε τον πιλότο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο της Λάρκανας στην Κύπρο στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, με τις αρχές να βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τους απαγωγείς».
Η αεροπειρατεία εκδηλώθηκε όταν το αεροσκάφος βρισκόταν 70 μίλια από το αεροδρόμιο της Λάρνακας -εντός περιοχής ελέγχου πτήσεων Λευκωσίας.

Η πτήση αναχώρησε στις 06:28 τοπική ώρα (07:28 ώρα Ελλάδας) από την Αλεξάνδρεια και ήταν προγραμματισμένο να φθάσει στο Κάιρο στις 08:15. Τελικά προσγειώθηκε στη Λάρνακα στις 08:46. Στην επίσημη ιστοσελίδα της Egypt Air δεν υπάρχει ενημέρωση  για την προσγείωσή του.


Η κυπριακή αστυνομία, αλλά και η αεροπορική εταιρεία επιβεβαίωσαν την αεροπειρατεία. «Ο πύργος ελέγχου του αεροδρομίου της Λάρνακας ενημερώθηκε στις 08:30 ότι στο αεροπλάνο των αιγυπτιακών αερογραμμών έχει εκδηλωθεί αεροπειρατεία», ανέφερε αστυνομική πηγή στο Cyprus Weekly προσθέτοντας ότι το αεροπλάνο προσγειώθηκε στη Λάρνακα στις 08:50.

Η αστυνομία της Κύπρου έχει τεθεί σε ύψιστο συναγερμό και ήδη έχει συγκληθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ι. Νικολάου, ενώ στο αεροδρόμιο έχουν μεταβεί άνδρες των ειδικών δυνάμεων της Κύπρου, αλλά και ασθενοφόρα, για προληπτικούς λόγους.

Το αεροπλάνο βρίσκεται απομονωμένο σε χώρο του αεροδρομίου της Λάρνακας και αναμένεται σε λίγο να αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με τους αεροπειρατές. Μέχρι αυτή τη στιγμή οι αεροπειρατές δεν έχουν πει ότι εκπροσωπούν κάποια οργάνωση, ενώ δεν έχει γίνει έξοδος κανενός επιβάτη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν ζητήσει να φύγουν οι αστυνομικές δυνάμεις που έχουν περικυκλώσει το αεροπλάνο προκειμένου να ξεκινήσει η αποβίβαση των γυναικόπαιδων από την Αίγυπτο.

Εν τω μεταξύ το αεροδρόμιο της Λάρνακας έχει κλείσει και όλες οι πτήσεις εκτρέπονται στο αεροδρόμιο της Πάφου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.