Δευτέρα, 13 Ιουνίου 2016

Ν. Τράμπ: Δεν διστάζει να κερδίσει ψήφους από τους νεκρούς του Ορλάντο

Ο υποψήφιος Πρόεδρος στις ΗΠΑ Τράμπ δεν διστάζει, λίγες ώρες μετά τη δολοφονία 50 πολιτών στο Ορλάντο, να εκμεταλλευτεί την αγωνία που υπάρχει αυτές τις ώρες σ ολόκληρη την Αμερική προσβλέποντας στις ψήφους λόγω των εκλογών του Νοεμβρίου.

Έτσι ζήτησε εκτός των άλλων την παραίτηση του Προέδρου Ομπάμα:
«Άραγε ο πρόεδρος Ομπάμα θα αναφέρει τελικά τις λέξεις ακραία ισλαμική τρομοκρατία; Εάν δεν το κάνει, τότε πρέπει να παραιτηθεί αμέσως με ατιμωτικό τρόπο» έγραψε στον επίσημο λογαριασμό του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Ο Μπαράκ Ομπάμα στο διάγγελμά του προς το Έθνος σχετικά με την δολοφονική επίθεση την χαρακτήρισε μια «τρομοκρατική ενέργεια και μια ενέργεια μίσους», ωστόσο απέφυγε να το συνδέσει με το εξτρεμιστικό ισλάμ, κάτι που άλλωστε δεν έχει προς το παρόν αποδειχθεί κι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν είναι σε καμία περίπτωση διατεθειμένος να στιγματίσει μια ολόκληρη κοινότητα.


Σε κάθε περίπτωση στην Αμερική θα προβλέπεται να ανοίξει ακόμη μια φορά η συζήτηση για την νομοθεσία περί κατοχής όπλων. Κάτι στο οποίο το ρεμπουπλικανικό κόμμα του Τράμπ είχε αντισταθεί έντονα όταν ο Ομπάμα προσπαθούσε να κάνει  πιό αυστηρό το νομικό πλαίσιο.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ειδήσεων AP ο δολοφόνος ενώ είχε δυο φορές ανακριθεί από το FBI για σχέσεις με την ισλαμιστική τρομοκρατία μπόρεσε λίγες μέρες πριν την δολοφονία να αγοράσει όπλο.

Τέλος αίσθηση προκάλεσε ο τίτλος τουρκικής εφημερίδας (ακροδεξιά) που είχε τον τίτλο : "50 νεκροί σε μπαρ που πηγαίνουν διεστραμμένοι"

"Δ"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου