Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2016

Süddeutsche και Merkur: "Το ερώτημα είναι αν θα γκρεμιστεί το κτίριο ή θα συνεχιστεί για να γίνει γερμανικό δημόσιο σχολείο"

Άρθρο που δημοσιεύτηκε στη σημερινή ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας SZ αναφέρει ότι σύμφωνα με πηγές της ίδιας της εφημερίδας όσον αφορά την τελευταία συνεδρίαση του Kommunalreferat το ερώτημα που καλείται να αποφασίσει ο Δήμος στην ολομέλειά του στις 19.10 είναι
"γκρέμισμα της οικοδομής ή συνέχιση του χτισίματος αλλά για γερμανικό δημόσιο σχολείο,, Το λινκ της εφημερίδας

ΜΜ: "Erdbebensicher: Ein Abriss wird teuer"
Αφιέρωμα στο μέλλον του ελληνικού σχολείου (κτίριο) έχει η Muenchner Merkur της Δευτέρας. Στο άρθρο δεν αφήνεται κανένα περιθώριο σκέψης να ανατραπεί η απόφαση του Ιουλίου, αντίθετα το ερώτημα είναι εάν μπρέπει να γκρεμιστεί ή όχι το σχολείο. Στο άρθρο γίνεται αναφορά στο ιδιαίτερο κόστος αλλά και χρόνο που κόστισε στην ελληνική πλευρά η απόφαση να χτιστεί το κτίριο με ιδιαίτερα υψηλές αντισεισμικές προδιαγραφές. Επίσης γίνεται αναφορά στην πίεση της γερμανικής πλευράς που προκύπτει από την υποχρέωσή της να ενημερώσει την Ελλάδα για την τελική απόφαση όσον αφορά το κτίριο (συνέχεια του χτισίματος ή γκρέμισμα)

Το δημοσίευμα της ΜΜ μπορείτε να το διαβάσετε στη σελίδα του Δορυφόρου για το Μόναχο www.doryforos.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου