Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

Γερμανία: Τα στοιχεία της εγκληματικής υπηρεσίας για πρόσφυγες και (νεο) μετανάστες

Μείωση παρουσιάστηκε κατά τον τελευταίο χρόνο  στον αριθμό των αδικημάτων,  τα οποία έχουν τελεστεί ή είναι ύποπτοι  ότι τα έχουν τελέσει από πρόσφυγες ή νεομετανάστες.

Αυτό προκύπτει από στοιχεία της έκθεσής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εγκλήματος, Bundeskriminalamts (BKA), που δημοσίευσαν το κρατικό τηλεοπτικό
κανάλι  NDR και η εφημερίδα «Süddeutsche Zeitung» και τα οποία αφορούν στα τρία πρώτα τρίμηνα του έτους.

Σύμφωνα με αυτά,  τα αδικήματα του 3ου τριμήνου ήταν κατά 23% λιγότερα από αυτά του πρώτου τριμήνου του έτους 

Στα αδικήματα καταγράφονται όλα αυτά που αφορούν την εγκληματικότητα όσων έχουν καταθέσει αίτηση ασύλου, όσων έχουν ήδη άσυλο, αλλά και ατόμων που δεν έχουν νομιμοποιημένη διαμονή στη χώρα. Στα αδικήματα δεν εντάσσεται η παραβίαση του νόμου περί ασύλου. 

Σε 214.600 ανέρχονται οι αξιόποινες πράξεις από νεομετανάστες το 2015 
Εκπρόσωπος της  Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας πιστοποίησε την έκθεση, αλλά δεν ήθελε να επιβεβαιώσει τους αριθμούς.

Πάντως, σύμφωνα με τα ΜΜΕ, ο φετινός αριθμός αδικημάτων θα είναι κατά μερικές χιλιάδες μικρότερος του περσινού και αυτό παρότι ο αριθμός των προσφύγων αυξήθηκε κατά 213.000. 

Τα περισσότερα αδικήματα αφορούν πταίσματα

Η μεγάλη πλειοψηφία των αδικημάτων φέρεται να είναι πταίσματα. Το 17% π.χ. αυτών είναι χρησιμοποίηση των ΜΜΜ χωρίς έγκυρο εισιτήριο. 

Περίπου το 1/4 των υποθέσεων ήταν κλοπές, ενώ άλλο τόσο ήταν το ποσοστό για περιπτώσεις σωματικής βλάβης, οι  περισσότερες από τις οποίες ήταν αποτέλεσμα διενέξεων μεταξύ των προσφύγων / νεομεταναστών. 

Στο 6% ανέρχονται οι περιπτώσεις επιθέσεων σε μη πρόσφυγες, ενώ το 1,3% ήταν σεξουαλικές κακοποιήσεις ή απόπειρες σεξουαλικής κακοποίησης. 

Στην έκθεση επισημαίνεται ότι υπήρξε αισθητή μείωση αδικημάτων που σχετίζονται με κλοπή, και πλαστογραφίες.

Διαφορές ανά εθνικότητα
Η έκθεση καταγράφει διαφορές μεταξύ των συμπεριφορών των προσφύγων. Έτσι Σύριοι, Ιρακινοί και Αφγανοί αν και υπερτερούν αριθμητικά ανάμεσα στους άλλους  πρόσφυγες στην χώρα απασχολούν  σχετικά πολύ λιγότερο τις υπηρεσίες. Αφού ενώ αποτελούν τα 2/3 του συνόλου των προσφύγων, συμμετέχουν στο 1/3 των αδικημάτων 

Αντίθετα αυξημένα σε σχέση με τον αριθμό που διαμένουν στην Γερμανία είναι τα αδικήματα που διαπράττουν ή κατηγορούνται πολίτες από τις βαλκανικές χώρες (αποτελούν το 11% των προσφύγων, ενώ έχουν διαπράξει ή κατηγορούνται το 19% των αδικημάτων), από την ζώνη Μαγκρέμπ (Βορειοδυτική - Βόρεια Αφρική που περιλαμβάνει το Μαρόκο, την Αλγερία και την Τυνησία)  με το 2% του συνόλου, έχουν διαπράξει ή κατηγορούνται για το 22% των αδικημάτων, από τη Νιγηρία και Σομαλία με  το 3% στο σύνολο  των προσφύγων έχουν διαπράξει ή κατηγορούνται  για 8% των αδικημάτων  και  από τη Γεωργία με 0,6% στο σύνολο  των προσφύγων έχουν διαπράξει ή κατηγορούνται για 5% των αδικημάτων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.