Σάββατο 22 Απριλίου 2017

Γερμανία: Ο Πρόεδρος της νεολαίας του FDP: "Κάτω τα χέρια από την διπλή υπηκοότητα"

Ο Πρόεδρος της νεολαίας του Φιλελεύθερου κόμματος, νομικός, Konstantin Kuhle, με άρθρο του στην εφημερίδα ZEIT αποτρέπει τη σκέψη να ανοίξει το θέμα αφαίρεσης της διπλής υπηκοότητας λόγω του δημοψηφίσματος στην Τουρκία.

 Συγκρίνει και θεωρεί τη σημερινή συζήτηση το ίδιο βλαβερή όπως το
1999, όταν η CDU για ψηφοθηρικούς λόγους συγκέντρωσε υπογραφές ενάντια στο δικαίωμα της διπλής υπηκοότητας.

Παραδέχεται ότι δεν είναι αποδεκτό άνθρωποι που ζουν στην Γερμανία να θεωρούν σωστή την πολιτική του Ερντογάν, ο οποίος περιορίζει την ελευθεροτυπία.

Υποστηρίζει ότι πονά όταν στηρίζονται δικτατορικά μέτρα από πολίτες, οι οποίοι απολαμβάνουν τα βασικά αγαθά της δημοκρατίας στη χώρα που ζουν, αλλά ζητούν να αφαιρεθούν από την Τουρκία.

Το ερώτημα όμως επισημαίνει βρίσκεται αλλού. Γιατί δεν μπορούμε να προβάλουμε επιθετικά τις αρχές και αξίες σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα; Γιατί δεν μπορούμε να κοινωνήσουμε τις αξίες του συντάγματος  στην εκπαίδευση καθοριστικά ; Πως αντιμετωπίζουμε ανθρώπους που καταπατούν αυτές τις βασικές αξίες ;

Εντοπίζει τη λύση στην εκπαίδευση των καθηγητών και εκπαιδευτικών στον τομέα της θεολογίας, έτσι  ώστε να περιοριστεί η επιρροή του τουρκικού κράτους. Όπως, επίσης, με τη στήριξη των περιοχών που είναι υποβαθμισμένες και λειτουργούν ως  γκέτο.

Κατά την άποψή του, η πρόταση  να αφαιρεθεί η διπλή υπηκοότητα από τους Τούρκους δείχνει μόνο φοβία.

Είναι λανθασμένη η θεωρία ότι η Γερμανία δεν είναι χώρα μεταναστευτική.

Aκόμη και μέχρι το 2006, επισημαίνει ο Konstantin Kuhle, CDU και CSU είχαν την θεωρία ότι η Γερμανία δεν είναι μεταναστευτική χώρα: "Deutschland ist kein Einwanderungsland."

Υπενθυμίζεται όμως ότι πολλοί από τους  πρώτους μετανάστες  παρέμειναν στη χώρα ως  συνταξιούχοι  μέχρι σήμερα.

Πλασματική  η εικόνα για το πόσοι ψήφισαν στο δημοψήφισμα

Από τα 1,5 εκ Τούρκους που είχαν δικαίωμα ψήφου, μόλις 250.000 είχαν διπλή υπηκοότητα, Από αυτά τα 1,5 εκ ψήφισαν σχεδόν οι μισοί, από τους οποίους υπέρ του Ερντογάν ψήφισαν  το 63% .
Γιατί λοιπόν να τιμωρηθεί η πλειοψηφία για το τι έκανε μια μειοψηφία ;

Και τέλος, υπογραμμίζει,  ποιος μπορεί να ισχυριστεί ότι γνωρίζει το πως ψήφισαν οι 250.000 Τούρκοι που έχουν και γερμανική υπηκοότητα;

Για να  καταλήξει ότι όποιος αντιδράσει στο αποτέλεσμα με αισθήματα εκδίκησης πλησιάζει πολύ την πολιτική Ερντογάν.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.