Κυριακή 23 Ιουλίου 2017

Ελληνοβαυαρική συναυλία στο Μουσείο Κρατικής Συλλογής Αρχαιοτήτων


Το Ίδρυμα «Παλλάδιον» και η Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη Γερμανίας διοργάνωσαν το βράδυ της Τρίτης 18ης Ιουλίου 2017, την «Ελληνοβαυαρική Συναυλία στο Μουσείο Κρατικής Συλλογής Αρχαιοτήτων».

Στη συναυλία συμμετείχαν η Παιδική χορωδία «Μελωδία» της Ελληνικής Ορθοδόξου Μητροπόλεως Γερμανίας υπό τη διεύθυνση της Μαρίας Κρινίτη και η Χορωδία Δωματίου του
Oυμανιστικού Γυμνασίου  Άλμπερτ-Άλντορφ του Ρέγκενσμπουργκ υπό τη διεύθυνση του Ιωάννη Μπούλ. Οι χώροι τoυ Μουσείου γέμισαν με τις φωνές παιδιών και εφήβων, Βαυαρών και Ελλήνων, που μάγεψαν και ενθουσίασαν το ακροατήριο με ελληνικές, γερμανικές και διεθνείς μελωδίες συγχρόνων και κλασικών μουσικοσυνθετών. Στη συνέχεια οι καλεσμένοι είχαν τη δυνατότητα να ανταλλάξουν σκέψεις και απόψεις απολαμβάνοντας ένα ελληνικό κρασί.

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο διευθυντής της Γλυπτοθήκης και της Κρατικής Συλλογής Αρχαιοτήτων Δρ. Φλόριαν Κνάους, η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόναχο Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου, ο Αρχιμανδρίτης Γεώργιος Σιώμος και η πρόεδρος του Ιδρύματος «Παλλάδιον» Δρ. Βασιλεία Τριάρχη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σύμβουλος του Βαυαρικού Υπουργείου Παιδείας Δρ. Ρολφ Κουσλ, οι καθηγητές του Πανεπιστημίου του Μονάχου Δρ. Μαριλίζα Μητσού και Δρ. Κωνσταντίνος Νικολακόπουλος, ο Σύμβουλος Ελληνικής  Εκπαίδευσης  στη  Βαυαρία Δρ. Γεώργιος Παπατσίμπας καθώς και εκπαιδευτικοί, γονείς και εκπρόσωποι των Ελληνικών φορέων και Συλλόγων στο Μόναχο.

Η ελληνοβαυαρική αυτή συναυλία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των ελληνοβαυαρικών πολιτιστικών ημερών 2017 και αποτελεί μια δραστηριότητα του προγράμματος «Ελλάδα-τότε και τώρα», ένα πρόγραμμα συνεργασίας του Ιδρύματος «Παλλάδιον» και του Βαυαρικού Υπουργείου Παιδείας. Σκοπός της ελληνοβαυαρικής συναυλίας ήταν να καλλιεργηθούν, με την παρουσίαση ελληνικών και γερμανικών τραγουδιών από παιδιά και νέους από την Ελλάδα και τη Βαυαρία, τόσο οι μουσικές όσο και οι φιλικές σχέσεις, που συνδέουν τις δύο χώρες από την εποχή της βασιλείας του Λουδοβίκου και του Όθωνα. 

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της ελληνοβαυαρικής συναυλίας, το Ίδρυμα «Παλλάδιον» και η Ελληνική Ορθόδοξη Μητρόπολη Γερμανίας προγραμματίζουν να πραγματοποιείται, με την υποστήριξη του διευθυντή της Γλυπτοθήκης και της Κρατικής Συλλογής Αρχαιοτήτων, κάθε καλοκαίρι μια ελληνοβαυαρική συναυλία με χορωδίες παιδιών και εφήβων από την Ελλάδα και τη Γερμανία.

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.