Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018

Έλληνες εκπαιδευτικοί Βαυαρίας: Επιστολή Διαμαρτυρίας της Ε.Λ.Μ.Ε. στο Υπ. Παιδείας

Νέα επιστολή διαμαρτυρίας της ΕΛΜΕ Βαυαρίας προς το Υπουργείο μας κοινοποιήθηκε σήμερα την οποία και δημοσιεύουμε:

"Αξιότιμε κύριε υπουργέ, αξιότιμη κύρια υφυπουργέ,  
                                 
Σας στέλνουμε την παρούσα επιστολή για να διαμαρτυρηθούμε για τα εξής:

Α) Σύμφωνα με το άρθρο 94 του νόμου 4547/18, που ψηφίστηκε πρόσφατα, οι εκπαιδευτικοί που αποσπάστηκαν με επιμίσθιο κατά το σχολικό έτος 2017-18 διατηρούν τις οργανικές τους θέσεις για 5 έτη. Ο νόμος αυτός ψηφίστηκε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2017-18 και πριν την λήξη του. Κρίνεται λοιπόν εύλογο και δίκαιο, σύμφωνα με την αρχή της ισότητας που προβλέπεται στο άρθρο 4 του Συντάγματος, να υπάρχει εναρμόνιση όλων των ΠΥΣΔΕ με τον προκείμενο νόμο, ώστε να μην χαθούν οι οργανικές θέσεις των αποσπασμένων εκπαιδευτικών που πήραν απόσπαση το έτος 2017-18 στο εξωτερικό.

Η σχετική διάταξη μπορεί να απέβλεπε κυρίως στο να αναιρέσει ένα σοβαρό αντικίνητρο για την απόσπαση εκπαιδευτικών στο εξωτερικό, αλλά επίσης, όπως πολύ σωστά συμφωνήσατε, ήταν  και  απόλυτα ηθικά αναγκαία για την αποκατάσταση της αδικίας, οι ήδη αποσπασμένοι εδώ εκπαιδευτικοί να χάνουν τις οργανικές τους θέσεις στην Ελλάδα. 

 Η διάταξη αυτή ψηφίστηκε αρχές Ιουνίου, για να συμπεριλάβει , όπως μας είχατε υποσχεθεί, και την περίπτωσή τους. Αλλά κάποια ΠΥΣΔΕ ήδη συνεδρίασαν και έδωσαν τις οργανικές θέσεις μέσα στον Μάιο, κάτι όχι και τόσο συνηθισμένο. Γεννά εύλογα, πολλά ερωτηματικά η βιασύνη τους αυτή να δώσουν τις θέσεις των συναδέλφων. 

Δημιουργούνται έτσι δύο κατηγορίες εκπαιδευτικών: οι εκπαιδευτικοί που κατά το σχολικό έτος 2017-18 αποσπάστηκαν στο εξωτερικό και διατηρούν την οργανική τους θέση ( γιατί δεν είχαν συνεδριάσει τα ΠΥΣΔΕ στην περιοχή της οργανικής τους ) και οι εκπαιδευτικοί που την χάνουν, γιατί τα αντίστοιχα ΠΥΣΔΕ είχαν ολοκληρώσει την διαδικασία των τοποθετήσεων. 

 Πιστεύουμε λοιπόν ότι πρέπει να υπάρξει άμεση παρέμβαση και αποκατάσταση της ανισότητας αυτής από το Υπουργείο.  Διαφορετικά, υφίσταται άνιση μεταχείριση των αποσπασμένων εκπαιδευτικών του σχολικού έτους 2017-18.

 Β) Θέμα άνισης μεταχείρισης έχουμε επίσης και στην περίπτωση κάποιων αποσπασμένων εκπαιδευτικών, που κατά το σχολικό έτος 2017-18 ζήτησαν ανάκληση της απόσπασής τους στο εξωτερικό και δεν ικανοποιήθηκε ακόμη η αίτησή τους. Σε κάποιους άλλους όμως, που τυγχάνει να είναι της ίδιας ειδικότητας με τους προηγούμενους και μάλιστα με την ίδια ημερομηνία αίτησης ανάκλησης, ικανοποιήθηκε άμεσα η αίτησή τους. Επισημαίνουμε λοιπόν την άνιση αυτή μεταχείρισή από το Υπουργείο.

Περιμένουμε άμεσα τις ενέργειές σας

Μετά τιμής 
ΕΛΜΕ Βαυαρίας

                              Ο Πρόεδρος                                                                            Η Γενική Γραμματέας


                                Καλλέργης Νίκος                                                                              Σκεύα Σοφία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.