Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Στις καλένδες το νομοσχέδιο για το ΣΑΕ ;


Σχόλιο της συντακτικής επιτροπής του ΔΟΡΥΦΟΡΟΥ



Ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος σε θέματα απόδημου  Κυρ. Γεροντόπουλος, σε ενημέρωση που έκανε προχθές στην Ειδική Επιτροπή Αποδήμου Ελληνισμού της Βουλής σημείωσε τη σημασία ευρύτερης συναίνεσης επί του νομοσχεδίου για το νέο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), ώστε να ψηφιστεί με ευρύτατη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

Ανέφερε ως μοναδικό σημείο αιχμής στο σχετικό προσχέδιο το θέμα της εκπροσώπησης, αν δηλαδή, θα έχουν δικαίωμα ψήφου στο ΣΑΕ μόνο οι οργανώσεις ή και τα φυσικά πρόσωπα, σημείο στο οποίο οι απόψεις δεν ταυτίζονται.

Στην ουσία όμως, άνοιξε πάλι τον διάλογο που είχε σταματήσει μετά την υπουργοποίηση του Α. Γεωργιάδη το προηγούμενο καλοκαίρι καθώς ανέφερε ότι «Εγώ είμαι έτοιμος να συζητήσω για όλα τα θέματα, είτε περιλαμβάνονται, είτε όχι στο νομοσχέδιο», αποσαφηνίζοντας ότι βασικός στόχος του είναι να ολοκληρωθεί το ταχύτερο η διαδικασία και να έχει το νομοσχέδιο ευρύτατη αποδοχή στη Βουλή.

Υπέρ της ταχείας ολοκλήρωσης του νομοσχεδίου και της ευρύτερης αποδοχής του, τάχθηκαν τόσο ο πρόεδρος της αρμόδιας επιτροπής της Βουλής, Σάββας Αναστασιάδης, όσο και οι παρόντες βουλευτές που έλαβαν τον λόγο. Η δήλωση όμως του Αναστασιάδη για το προσεχές πρόγραμμα της Επιτροπής, στο οποίο περιλαμβάνεται και η πρόσκληση των μελών των επτά Περιφερειακών Συμβουλίων του ΣΑΕ μετά την ολοκλήρωση της ελληνικής Προεδρίας στην ΕΕ. σημαίνει ότι στην ουσία η συζήτηση για το νόμο αναβάλλεται για το καλοκαίρι και η ψήφισή του πάει στις καλένδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.