Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις Κτηματογράφησης

Ξεκίνησε από τη Δευτέρα 7 Ιουλίου η συλλογή δηλώσεων Κτηματογράφησης. Η συλλογή δηλώσεων επεκτείνεται στους νομούς Κοζάνης, Αρκαδίας, Αργολίδας
Από τη Δευτέρα 7 Ιουλίου έχει ξεκινήσει η συλλογή δηλώσεων Κτηματογράφησης, μετά την απόφαση της  ΕΚΧΑ ΑΕ (ΔΣ Νο 595/αποφάσεις 7 – 10/ 24.6.2014) με την οποία, καλεί όσους έχουν δικαίωμα επί των ακινήτων που βρίσκονται εντός των ορίων των προκαποδιστριακών Ο.Τ.Α. Δήμων της Π.Ε. Κοζάνης και των Π.Ε.  Αργολίδας και Αρκαδίας, να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο γραφείο κτηματογράφησης  της περιοχής που βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας www.ktimatologio.gr
Η προθεσμία για την υποβολή δηλώσεων για τις περιοχές αυτές, η οποία είναι υποχρεωτική, λήγει στις 7 Οκτωβρίου 2014 για τους κατοίκους εσωτερικού και στις 7 Ιανουαρίου 2015 για τους κατοίκους  εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο.
Ο Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΚΧΑ ΑΕ, Ηλίας Λιακόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Από τη Δευτέρα 7 Ιουλίου και για τρείς μήνες θα συλλέγουμε δηλώσεις ιδιοκτησίας στην Κοζάνη, την Αρκαδία και την Αργολίδα. Καλούμε τους πολίτες να προσέλθουν στα γραφεία μας και να κατοχυρώσουν τη γη τους, γρήγορα και απλά. Το 2015 θα είναι σταθμός στην πορεία του έργου αφού θα κτηματογραφείται το υπόλοιπο  65% την χώρας με στόχο την ολοκλήρωση του Εθνικού Κτηματολογίου το 2020. Ιδιαίτερα ο νομός Κοζάνης θα είναι ο πρώτος που θα έχει ολοκληρωμένο κτηματολόγιο πολύ πριν το 2020»
Εκτός όμως από το πρώτο στάδιο κτηματογράφησης που είναι η συλλογή δηλώσεων σε νέες περιοχές, υπενθυμίζουμε στους πολίτες ότι έχουν ήδη ολοκληρωθεί οι διαδικασίες κτηματογράφησης και έχουν ενταχθεί σε λειτουργία κτηματολογίου οι ΟΤΑ Άστρους και Παράλιου Άστρους, Δολιανών και Ξεροπήγαδου του Ν. Αρκαδίας, οι ΟΤΑ Ολυμπιάδας, Περδίκκας, Αγ. Χριστοφόρου και Φιλώτας του Ν. Κοζάνης και οι ΟΤΑ Κεφαλαρίου και Νέας Κίου της Αργολίδας.
Για τις περιοχές αυτές το 2015 - 2016 εκπνέει η προθεσμία μέσα στην οποία οι πολίτες μπορούν να
διορθώσουν τυχόν σφάλματα που αφορούν στην ακίνητη περιουσία τους. Μετά το πέρας της προθεσμίας οι εγγραφές στο κτηματολόγιο γίνονται οριστικές και παράγουν αμάχητο τεκμήριο υπέρ των εγγεγραμμένων στο Κτηματολόγιο, δηλαδή αποκλείεται οποιαδήποτε μεταβολή του περιεχομένου τους. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.