Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ας λειτουργήσουμε «πατριωτικά»

Ναι, η συμφωνία είναι δύσκολη για ένα μεγάλο τμήμα του λαού. Ναι, η Γερμανία και οι χώρες δορυφόροι της λειτούργησαν (όπως πάντα και όχι μόνο τώρα) σκληρά.

Ναι, σε αυτό βοηθήσαμε και εμείς (η κυβέρνηση) όπου με την τακτική που ακολουθούσαμε (παίζοντας με το χρόνο και την ασάφεια) είχαμε ως αποτέλεσμα να λειτουργεί ο χρόνος στην ουσία υπέρ του ισχυρού.

Ναι, δεν υπήρχε εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση εξόδου από το ευρώ. Συμφωνία ή άτακτη χρεωκοπία ήταν τα δυο σενάρια. (Πρέπει βέβαια να διαχωρίσουμε ότι άλλο σημαίνει η υπαγωγή σε άλλο νόμισμα προετοιμασμένα και άλλο η άτακτη χρεωκοπία).  Δηλαδή ακόμη και αυτοί που ισχυρίζονται ότι η έξοδος από την ευρωζώνη είναι καλύτερη μακροπρόθεσμα, αυτό αν ισχύει δεν ισχύει σε κάθε περίπτωση αν αυτό γίνει μέσα από άτακτη χρεωκοπία, όπως θα γινότανε αν δεν υπήρχε συμφωνία. 

Αν θέλουμε, όμως, να βγούμε σύντομα από το μνημόνιο, τότε είναι αναγκαίο αυτή τη φορά να μην επαναλάβουμε το λάθος του 2010. Να μην αντισταθούμε σε όλα όσα υπάρχουν στη συμφωνία. Να κάνουμε όλα αυτά που χρειάζονται, ώστε το γρηγορότερο δυνατόν να σταθούμε πάλι στα πόδια μας και να μην μπορούμε να μας εκβιάζουν.

Να βοηθήσουμε και ως πολίτες στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.
Να βοηθήσουμε και εμείς στην καταπολέμηση κάθε είδους πελατειακής σχέσης και λογικής.
Να βοηθήσουμε και εμείς αντιδρώντας, καταγγέλοντας κάθε σπατάλη και διαφθορά στο δημόσιο.
Να βοηθήσουμε και εμείς ως πολίτες να σταματήσει ο χωρισμός των Ελλήνων σε πατριώτες και μη.
(άλλο διαφωνώ και κάνω κριτική και άλλο να χρησιμοποιώ τον πατριωτισμό για να διχάσω). Το ΚΚΕ και οι ΑΝΕΛ διαφωνούν με το μνημόνιο, αλλά η διαφορά στο επίπεδο των δημόσιων τοποθετήσεων αποδεικνύει το ποιός στέκεται αντίθετα ως πολιτική θέση και ποιός έχει διχαστικό λόγο.
Ούτε εκλογές χρειάζονται, ούτε αναταραχές.

Ας λειτουργήσουμε πράγματι με πατριωτισμό για να φτάσουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται στο σημείο να μην έχουμε κανένα από αυτούς ανάγκη.

Μπορούμε να το πετύχουμε. Γιατί  αν μέχρι τώρα δεν το πετύχαμε δεν είναι μόνο από τα λάθη των δανειακών προγραμμάτων. Η αλήθεια είναι ότι αντιδράσαμε σε όλα και στα πάντα. Ακόμη και σ αυτά που θεωρούσαμε μόνοι μας ως σωστό. 

"ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.