Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Γερμανική βουλή: Ψηφοφορία για το πρόγραμμα δανεισμού στην Ελλάδα

48 βουλευτές της CDU-CSU εναντίον. 

"Όχι" ψηφίζουν οι Linke. 

Κατά συνείδηση οι Πράσινοι.

Δημοσκόπηση του ARD για τα γερμανικά κόμματα.



Η απόφαση στη γερμανική Βουλή θα περάσει με μεγάλη πλειοψηφία. Αυτό προκύπτει από την ειδησεογραφία, λίγες ώρες πριν την ψηφοφορία στη γερμανική Βουλή. Ο αριθμός των 48 βουλευτών των χριστιανοκοινωνικών και χριστιανοσοσιαλιστών που θα καταψηφίσουν την πρόταση για έναρξη διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία δεν θα επηρεάσει το αποτέλεσμα.

Περίεργη στάση θα κρατήσουν οι Linke που θα ψηφίσουν «όχι», καθώς αν και τα άλλα κόμματα ψήφιζαν «όχι», το αδελφό κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ θα βρισκόταν σε δύσκολη θέση.

Στην εβδομαδιαία δημοσκόπηση της DeutschlandTrend  που διενεργεί για λογαριασμό του ARD (πρώτο κρατικό κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης)  προκύπτει ότι  η γερμανική κοινή γνώμη είναι «διχασμένη».
 Ενώ το 46% είναι υπέρ  της υπερψήφισης της έναρξης διαπραγμάτευσης που θα οδηγήσει στη 3η δανειακή συμφωνία, το 49% είναι υπέρ του να μην ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις.

Πάντως το 85 % των Γερμανών ψηφίζουν ότι η 3η δανειακή σύμβαση δεν θα είναι η τελευταία και ότι θα χρειαστούν και άλλες συμφωνίες.

Η συζήτηση στη τελευταία σύνοδο κορυφής και οι διαπραγματεύσεις δεν δημιουργούν ανατροπές σχετικά με την προτίμηση των ψηφοφόρων στα κόμματα που θα επέλεγαν σε περίπτωση εκλογών στην Γερμανία. 
Τα συντηρητικά κόμματα θα έφθαναν στο 41%, το SPD στο 24%, οι Πράσινοι στο 11% και οι Linke στο 9%. To FDP θα έμπαινε στη Βουλή (6%) ενώ εκτός Βουλής μένουν οι δεξιοεθνικιστές Afd (κάτι σαν ΑΝΕΛ) με 4%.
Σε σύγκριση με την τελευταία δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας προκύπτει ότι κερδίζουν από 1% οι CDU και FDP, ενώ χάνουν από 1% τα άλλα κόμματα. Στα ίδια ποσοστά με την προηγούμενη βδομάδα παραμένουν οι Πράσινοι.

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ / Tagesschau



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.