Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» στο Μόναχο και τη Νυρεμβέργη

Με πρωτοβουλία της Ελληνικής Κοινότητας/Συλλόγου Ποντίων/Σχολικών Επιτροπών της Νυρεμβέργης και σε συνεργασία με το Ίδρυμα Παλλάδιον-Μόναχο θα πραγματοποιηθούν από τις 20 – 23 Ιανουαρίου 2016 επιμορφωτικά σεμινάρια σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς των Ελληνικών Σχολείων Βαυαρίας, από στελέχη-εθελοντές του Ιδρύματος «Χαμόγελο του Παιδιού».
Πρόκειται για βιωματικές διαδράσεις εξειδικευμένων επιστημόνων με το κοινό τους, σε θεματικές ενότητες όπως η ενδοσχολική βία και ο εκφοβισμός (Bullying, Mobbing), η ασφάλεια στο διαδίκτυο,
η κακοποίηση και παραμέληση των παιδιών, οι εξαφανίσεις, το
Trafficking κλπ. Οι παραπάνω μέθοδοι και προσεγγίσεις του ``Χαμόγελου``, εξελίχθηκαν μέσα από την επιστημονική εμπειρία και κατάρτιση των ειδικών παιδοψυχολόγων του Ιδρύματος και της συνεργασίας του με το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του ελληνικού Υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα στις 20 Ιανουαρίου 2016, στις 16.30, το Ίδρυμα Παλλάδιον προσκαλεί Έλληνες γονείς και εκπαιδευτικούς στους χώρους του Βαυαρικού Παιδαγωγικού Ινστιτούτου στο Μόναχο, για μια διάλεξη – συζήτηση στη θεματική της ενδοσχολικής βίας (διάγνωση-αντιμετώπιση). Εισηγητές και συντονιστές της συζήτησης, θα είναι οι ψυχολόγοι Παύλος Σαλίχος και Ειρήνη Μαρκουλάκη καθώς και η Κοινωνική Λειτουργός Ζωή Κόκαλου, όλοι τους εθελοντές συνεργάτες στο``Χαμόγελο του Παιδιού``.


Στις 21,22 και 23 Ιανουαρίου 2016 το κλιμάκιο του ``Χαμόγελου``, θα επισκεφθεί τα ελληνικά σχολεία και κοινότητα της Νυρεμβέργης, με τον εξής προγραμματισμό:
21.01.16, (τρεις πρώτες διδακτικές ώρες), ενημέρωση και εκπαίδευση των μαθητών της Πέμπτης
και Έκτης στη διαχείριση και απαλοιφή των αιτίων του σχολικού εκφοβισμού.
Παράλληλα η ίδια θεματική ενότητα καθώς και αυτή της ασφάλειας στο διαδίκτυο, θα αναπτυχθεί με ακόλουθη συζήτηση στους μαθητές του ελληνικού Γυμνασίου και Λυκείου.
22.01.16, συνεδριάσεις με τους εκπαιδευτικούς όλων των ελληνικών σχολείων με αντικείμενο
τις διαγνωστικές μεθόδους και το χειρισμό κρουσμάτων ενδοσχολικής (λεκτικής/σωματικής) βίας μεταξύ μαθητών, αλλά και μεταξύ καθηγητών/δασκάλων/μαθητών. 


23.01.16, 11:30 στην Ελληνική Κοινότητα, ανοιχτή συζήτηση επιμόρφωσης, παράθεσης και καταγραφής σχετικών εμπειριών με τη γονεϊκή κοινότητα των ελληνικών (και όχι μόνο)σχολείων Νυρεμβέργης.
Προσκεκλημένοι όλοι οι Έλληνες που έχουν παιδιά σε ελληνικά ή γερμανικά σχολεία.


Η επίσκεψη του ``Χαμόγελου`` σε Μόναχο και Νυρεμβέργη, είναι μια μοναδική ευκαιρία γνωριμίας
και αλληλεπίδρασης των ομογενειακών κοινοτήτων και δη της μαθητικής νεολαίας, με έναν ελληνικό φορέα αναγνωρισμένου κύρους και πολύπλευρης προσφοράς στα κακοποιούμενα και διωκόμενα παιδιά. Η ελληνική Κοινότητα και τα γονεϊκά σχολικά συμβούλια Νυρεμβέργης, σε συνεργασία με το  Ίδρυμα Παλλάδιον Μονάχου προσκαλούν μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν στις προγραμματισμένες δράσεις, εγκαινιάζοντας μια αμοιβαία επωφελή, παραγωγική και διαρκή σχέση με το ειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό του Ιδρύματος ``Χαμόγελο του Παιδιού``. (Σας προτείνουμε να επισκεφθείτε τη σελίδα, http://www.hamogelo.gr/)

με εκτίμηση,

Ίδρυμα Παλλάδιον
Ελληνική Κοινότητα Νυρεμβέργης
Σύλλογος Ποντίων Νυρεμβέργης
Σύλλογος για την υποστήριξη του Ολοήμερου Ελλ. Σχολείου Νυρεμβέργης
Σύλλογοι Γονέων/Κηδεμόνων Ελλ. Σχ. Νυρεμβέργης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.