Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Διεθνής Κοινοβουλευτική Υποτροφία του Γερμανικού Κοινοβουλίου για πτυχιούχους από την Ελλάδα

Η σχετική προκήρυξη για Υποτροφία του Γερμανικού Κοινοβουλίου για πτυχιούχους από την Ελλάδα είναι ενεργή. Μία από τις Ελληνίδες που εργάστηκαν στο πρόγραμμα η Μυρτώ Προβίδα,  23 χρονών τον Ιούλιο ολοκλήρωσε την  πεντάμηνη πρακτική της στο Γερμανικό Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο (πρόγραμμα IPS). 
Όπως υποστηρίζει η ίδια ύστερα από μία πρακτική στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο και ενώ δούλευε ήδη εθελοντικά ως μεταφράστρια για διάφορες ΜΚΟ στην Ελλάδα αποφάσισε να κάνει αίτηση για το IPS ώστε να γνωρίσει από κοντά την πολιτική ζωή και την κοινοβουλευτική δημοκρατία στη Γερμανία.
Μέσω της συμμετοχής της στο πρόγραμμα αυτό είχε την ευκαιρία να γνωρίσει υψηλά καταρτισμένους και δραστήριους νέους ανθρώπους από πολλές χώρες και να συζητήσει μαζί τους για διάφορα θέματα της παγκόσμιας πολιτικής επικαιρότητας, ενώ παράλληλα κέρδιζε πολύτιμες εντυπώσεις από την πολιτική ζωή στη Γερμανία εργαζόμενη  ως ασκούμενη σε ένα βουλευτικό γραφείο. 
Η πρακτική στο γραφείο της βουλευτού κυρίας Marie-Luise Dött ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα καθώς είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει συνεδριάσεις της Επιτροπής Περιβάλλοντος, κάτι που μεταξύ άλλων τη βοήθησε να μάθει περισσότερα για την πολιτική επικαιρότητα στη Γερμανία. 
Εκτός αυτού κατά τη διάρκεια της παραμονής της στο Βερολίνο είχε τη δυνατότητα να παρακολουθήσει διάφορες εκδηλώσεις πολιτικού και μη χαρακτήρα και, ως εκ τούτου, να πληροφορηθεί και να ανταλλάξει απόψεις για πολλά πολιτικά και κοινωνικά θέματα. 
Για την Μυρτώ Προβίδα η εμπειρία της στα πλαίσια του IPS ήταν μία από τις πιο ενδιαφέρουσες της ζωής της και την προτείνει ανεπιφύλακτα
Δείτε εδώ την τρέχουσα προκήρυξηhttp://www.bundestag.de/ips

DAAD.Athens

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.