Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Τα τελευταία νέα από την επίθεση ενόπλων στο Μόναχο

'
Η σελίδα θα ανανεώνεται

Ώρα 12.00 Σε νέα συνέντευξη τύπου της αστυνομίας που αυτή τη στιγμή συνεχίζεται αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

Ο δολοφόνος αυτοκτόνησε, δεν υπήρξε μετά την αυτοψία άλλη σφαίρα στο κορμί του (χθες η αστυνομία έθετε ερωτηματικό αν υπήρχε και σφαίρα της αστυνομίας από αστυνομικό στο πάρκινγκ)
  • Ο δολοφόνος δεν έχει σχέση με την ισλαμιστική οργάνωση. Στο σπίτι του δολοφόνου βρέθηκαν βιβλία που είχαν σχέση με ,,δράσεις αμοκ,,.

  • Πολύ πιθανό είναι ο δολοφόνος να χάκαρε ένα προφιλ στο facebook και να έκανε ανοιχτή πρόσκληση στον κόσμο με προσφορά ποτά στη μισή τιμή στον τόπο του εγκλήματος.

  • Δυο θύματα ήταν δυο 13 χρονα, τρια 14χρονα, τα υπόλοιπα θύματα ήταν 17, 19, 20 και 45 χρονών. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του πιστολιού του δολοφόνου.

Ώρα 11.30 Έλληνας μεταξύ των θυμάτων στην επίθεση στο Εμπορικό Κέντρο Μονάχου, σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας προς τη Γεν. Πρόξενο Μονάχου αναφέρει σε twitter του ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπάς

Ο δολοφόνος ήταν μαθητής σχολείου, δεν άφησε "αποχαιρετιστήρια επιστολή"  και δεν είχε άδεια οπλοφορίας.  Δεν είχε κάποια σχέση με την αστυνομία εκτός από ένα μικροσυμβάν. 

Ο εισαγγελέας Thomas Steinkraus-Koch δήλωσε ότι σύμφωνα με τις ενδείξεις ο δολοφόνος πρέπει να έπασχε από κτάθλιψη. 

Ώρα 03.15 Στους 16 μειώθηκε με επίσημη ανακοίνωση - διόρθωση της αστυνομίας ο αριθμός των πολιτών που τραυματίστηκαν.

Ώρα 02.30 Αστυνομικοί πυροβόλησαν τον δολοφόνο. Άγνωστο ακόμη αν τραυματίστηκε και από τους πυροβολισμούς της αστυνομίας.


Ώρα 02.20 Η αστυνομία δεν γνωρίζει ακόμη τους λόγους που οδήγησαν τον δολοφόνο στην επίθεση και στο θάνατο 9 ατόμων

Ώρα 02.15 Ο εκπρόσωπος της αστυνομίς επισήμανε επίσης το γεγονός ότι η αστυνομία δέχτηκε πολλά τηλεφωνήματα / φάρσα για ομηρείες και πυροβολισμού που δημιούργησαν σύγχηση.

Ώρα 02.10 Ο αριθμός των τραυματισμένων αυξήθηκε στα 21 άτομα.

Ώρα 02.05 Στη συνέντευξη τύπου ο εκπρόσωπος της αστυνομίας εξήγησε ότι μιλούσε για 3 άτομα επειδή αμέσως μετά την δολοφονία ένα αυτοκίνητο με δυο άτομα έφυγε με ιλιγγιώδη ταχύτητα αποδείχτηκε στη συνέχεια και αφού εντοπίστηκαν τα δυο άτομα αυτά ότι δεν είχαν σχέση με τη δολοφονία. .

Ώρα 02.00 18χρονος Γερμανός υπήκοος που ζει στο Μόναχο, με καταγωγή από το Ιράν ο δολοφόνος ανακοίνωσε επίσημα η αστυνομία σε συνέντευξη τύπου.

Ώρα 01.50 Η αστυνομία καλεί τους πολίτες σε σεβασμό στις οικογένειες και συγγενείς να μην δημοσιεύουν φωτογραφίες των θυμάτων.
An alle, die Bilder von Opfern veröffentlichen: HÖRT AUF DAMIT! Habt Respekt vor dem Leid der Angehörigen.

Ώρα 01.45 Ανέβηκε στους 10 ο αριθμός των νεκρών (συμπεριλαμβανομένου και του δολοφόνου)

Ώρα 01.30 Η αστυνομία ανακοίνωσε επίσημα μέσω twitter ότι ο δολοφόνος αυτοκτόνησε και ήταν ανάμεσα στα θύματα. Επίσης θεωρεί πλέον ότι δεν υπάρχει άλλο πρόσωπο που να συμμετείχε στην δολοφονική επίθεση.
Τα ΜΜΜ λειτουργούν πλέον κανονικά.

Ώρα 01.25 Στις 2 π.μ. αναμένεται συνέντευξη από τον διευθυντη της αστυνομίας και το Δήμαρχο της πόλης

Ωρα 00.45
Σύμφωνα με τις δηλώσεις της αστυνομίας στο ραδιοφωνικό πρόγραμμα της Βαυαρίας Β5 ο αριθμός των νεκρών είναι 9 ενώ ο αριθμός των τραυματιών 20. Εκτίμηση της αστυνομίς είναι ότι ένας από τους νεκρούς ήταν από τους τρεις δολοφόνους.

Συγκεκριμένα: Ένας δολοφόνος που τραβήχτηκε από βίντεο φαινότανε ότι είχε ένα κόκκινο σακίδο πλάτης,

Επειδή και ένας από τους νεκρούς έχει κόκκινο σακίδο η αστυνομία ξεκινάει από την εκτίμηση ότι είναι ένας από τους δολοφόνους ο οποίος αυτοκτόνησε.

Επειδή η αστυνομία δεν μπορεί να αποκλείσει το γεγονός ότι στο σακκίδο μπορεί να υπάρχουν εκρηκτικά έχει αναλάβει ένα ρομπότ την εξέταση του σακιδίου.

Η αστυνομία στηριζόμενη στις μαρτυρίες των πολιτών που βρέθηκαν στο εμπορικό κέντρο στο Ολυμπιακό Πάρκο μιλάει για μέχρι 3 άτομα που συμμετείχαν στις δολοφονικές επιθέσεις.

Αυτή τη στιγμή στο Μόναχο συνεχίζει να μην υπάρχει κυκλοφορία τραμ, λεωφορείων, Ubahn και τρένων. Ο Κεντρικός σταθμός των τρένων συνεχίζει να είναι αποκλεισμένος. Μόνο το αεροδρόμιο λειτουργεί κανονικά και το S-Bahn προς αυτό.

Μετά την δολοφονική επίθεση σταμάτησε το πανηγύρι Toolwood όπως επίσης έλεισαν μια σειρά από καταστήματα.

Στο εμπορικό κέντρο του Ολυμπιακού Πάρκου δεν υπάρχουν άλλο πολίτες καθώς μετά τον έλεγχο της αστυνομίας επιτράπηκε να αποχωρήσουν.

Αυτή τη στιγμή πετούν συνέχεια ελικόπτερα πάνω από την πόλη του Μονάχου ενώ η κυκλοφορία στους δρόμους είναι λίγο μεγαλύτερη από ότι 'ηταν μέχρι και πριν μιάμιση ώρα. Η αστυνομία εξηγεί την κινητικότητα αυτή με το γεγονός ότι ο κόσμος σιγά σιγά αποφασίζει να περπατήσει προς τα σπίτια του αφού μετά την επίθεση είτε δεν μπορούσε να φύγει επειδή δεν υπήρχαν ΜΜΜ είτε θεώρησε σίγουρο και ασφαλές καταφύγιο τον εσωτερικό χώρο διαφόρων εστιατορίων με αποτέλεσμα να μείνει στο κέντρο της πόλης.

Η αστυνομία αυτή τη στιγμή δεν αποκλείει κανένα ενδεχόμενο για τα στοιχεία των δολοφόνων. Ειδικές δυνάμεις ήρθαν από τη  Νυρεμβέργη να στηρίξουν τις αστυνομικές δυνάμεις του Μονάχου.

H πληροφορία ότι υπήρχαν ταυτόχρονα επιθέσεις και σε άλλα μέρη της πόλης αποδείχτηκε ότι δεν ήταν αληθινή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.