Σάββατο 23 Ιουλίου 2016

Συνέντευξη τύπου της αστυνομίας για την δολοφόνία στο Μόναχο


Ώρα 12.00 Σε νέα συνέντευξη τύπου της αστυνομίας που αυτή τη στιγμή συνεχίζεται αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων τα παρακάτω:

Ο δολοφόνος αυτοκτόνησε, δεν υπήρξε μετά την αυτοψία άλλη σφαίρα στο κορμί του (χθες η αστυνομία έθετε ερωτηματικό αν υπήρχε και σφαίρα της αστυνομίας από αστυνομικό στο πάρκινγκ)


Ο δολοφόνος δεν έχει σχέση με την ισλαμιστική οργάνωση. Στο σπίτι του δολοφόνου βρέθηκαν βιβλία που είχαν σχέση με ,,δράσεις αμοκ,,.

Πολύ πιθανό είναι ο δολοφόνος να χάκαρε ένα προφιλ στο facebook και να έκανε ανοιχτή πρόσκληση στον κόσμο με προσφορά ποτά στη μισή τιμή στον τόπο του εγκλήματος.

Δυο θύματα ήταν δυο 13 χρονα, τρια 14χρονα, τα υπόλοιπα θύματα ήταν 17, 19, 20 και 45 χρονών. Η αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του πιστολιού του δολοφόνου.

Έλληνας (αγόρι) μεταξύ των θυμάτων στην επίθεση στο Εμπορικό Κέντρο Μονάχου, σύμφωνα με ενημέρωση της αστυνομίας προς τη Γεν. Πρόξενο Μονάχου αναφέρει σε twitter του ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπάς

Ο δολοφόνος ήταν μαθητής σχολείου, δεν άφησε "αποχαιρετιστήρια επιστολή"  και δεν είχε άδεια οπλοφορίας.  Δεν είχε κάποια σχέση με την αστυνομία εκτός από ένα μικροσυμβάν.

Ο εισαγγελέας Thomas Steinkraus-Koch δήλωσε ότι σύμφωνα με τις ενδείξεις ο δολοφόνος πρέπει να έπασχε από κτάθλιψη.

Αναζητείται τυχόν επιλογή των θυμάτων από τον δολοφόνο με βάση την εθνικότητά του.

Επίσης η αστυνομία και οι αρχές ψάχνουν στοιχεία για το να προκύπτει σχέση της επίθεσης με τα 5 χρόνια που συμπληρώθηκαν χθες από την μαζική αμοκ δολοφονία του Αντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ στην Νορβηγία.

Ολόκληρο το ιστορικό ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.