Τρίτη 12 Ιουλίου 2016

Υπ. Παιδείας: Επίσημη ενημέρωση για εξέλιξη στο σχολικό κτίριο


Μετά την επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας στο Μόναχο στις 10 και 11 Ιουλίου το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στην παρακάτω ανακοίνωση σχετικά με το υπό ανέγερση σχολικό διδακτήριο:Σε ενέργειες για την ανάκτηση της τρωθείσης, από τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις, εμπιστοσύνης της πόλης του Μονάχου προς την ελληνική πλευρά, σχετικά με την ανέγερση ελληνικού σχολείου, προβαίνει ο υφυπουργός Παιδείας, Θεοδόσης Πελεγρίνης. Ο ίδιος ο αντιδήμαρχος της βαυαρικής πρωτεύουσας δήλωσε ότι θα αναλάβει προσπάθεια ώστε να επιστραφεί το οικόπεδο στην ελληνική πλευρά και να ολοκληρωθεί η οικοδόμηση του σχολείου.
Σε συνέχεια των προσπαθειών του για την αντιμετώπιση των ζητημάτων εκπαίδευσης της ελληνικής ομογένειας, την 11η Ιουλίου στις 10.45 ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Θεοδόσης Πελεγρίνης, κατά την δεύτερη επίσκεψη του μέσα σε 4 μήνες στο Μόναχο, συναντήθηκε με τον Αντιδήμαρχο του Μονάχου, J. Schmid, υπεύθυνο του τομέα Οικονομικών, Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολιτισμού, προκειμένου να συζητήσουν για το κτήριο του ελληνικού σχολείου στο Μόναχο.
Μετά την επίσκεψη του Υφυπουργού Παιδείας στο Μόναχο στις 10 και 11 Ιουλίου ακολούθησε η παρακάτω επίσημη ανακοίνωση: 
Στη συνάντηση, που έγινε στο γραφείο του Αντιδημάρχου, συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς, η πρόεδρος των Κτηριακών Υποδομών, Ιωάννα Κοντούλη, του υπεύθυνου φορέα για την οικοδόμηση του κτηρίου μετά των νομικών συμβούλων, Καραγκούνη και Κωνσταντινίδη, και η Γενική Πρόξενος Μονάχου, Παναγιώτα Κωνσταντινοπούλου.
Ο αντιδήμαρχος αφού εξέφρασε την αγάπη του προς τους Έλληνες και το έντονο ενδιαφέρον του για την τύχη του κτηρίου, επεσήμανε την σοβαρότητα της διαμορφωθείσης κατάστασης, καθόσον ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο του Μονάχου έχει αποφασίσει την επιστροφή του οικοπέδου στην βαυαρική πλευρά, επειδή δεν τηρήθηκαν από ελληνικής πλευράς τα διαλαμβανόμενα στην συμφωνία μεταξύ της ελληνικής και της γερμανικής πλευράς.
Το κυρίως ζητούμενο, κατά τον αντιδήμαρχο, είναι η ανάκτηση της εμπιστοσύνης προς την ελληνική πλευρά. Ο ίδιος υποστήριξε ότι είναι διατεθειμένος να αναλάβει μια ύστατη προσπάθεια να ανατραπεί η ληφθείσα απόφαση του Δήμου Μονάχου περί επιστροφής του οικοπέδου, ώστε να συνεχιστεί η οικοδόμηση του κτηρίου. Προς τούτο πρότεινε:
1.  Να υποβληθεί από τις Κτηριακές Υποδομές Α.Ε. έως την Παρασκευή, 15 Ιουλίου, φάκελος, στον οποίο να δηλώνεται κατά τρόπο αξιόπιστο και ρεαλιστικό αφενός μεν η απρόσκοπτη και σταθερή χρηματοδότηση του έργου, αφετέρου δε το σχέδιο της προόδου των εργασιών έως την ολοκλήρωση του κτηρίου.
2.  Να έλθει σε επαφή η ελληνική πλευρά με τις παρατάξεις του Δήμου, προκειμένου, σε μια προσπάθεια ανάκτησης της αξιοπιστίας της, να τις πείσει ότι χωρίς χρονοτριβές και με αταλάντευτη βούληση θα προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται για την ολοκλήρωση της οικοδόμησης του κτηρίου.
Η ελληνική πλευρά διαβεβαίωσε ότι θα κινηθεί αυστηρά στο πλαίσιο της πρότασης του αντιδημάρχου.

Εφόσον εξελιχθούν όλα όπως συζητήθηκαν στη συνάντηση, ο αντιδήμαρχος δεσμεύθηκε να εισηγηθεί στην ολομέλεια του δημοτικού συμβουλίου, στις 20 Ιουλίου, την άρση της προηγούμενης απόφασης περί επιστροφής του οικοπέδου στην βαυαρική πλευρά.
Πηγή: Υπουργεία Παιδείας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.