Δευτέρα 29 Αυγούστου 2016

Η νέα πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία και τα αιτήματα της ομογένειας

Την πρώτη επίσημη επίσκεψή της στο Ελληνικό Κέντρο και την Ελληνική Κοινότητα Μελβούρνης πραγματοποίησε την Τετάρτη, 24 Αυγούστου η πρέσβης της Ελλάδας στην Αυστραλία κ. Αικατερίνη Ξαγοράρη, συνοδευόμενη από την Γενική Πρόξενο της Ελλάδας στη Μελβούρνη κ. Χριστίνα Σημαντηράκη, όπου είχαν συνάντηση με αντιπροσωπεία του Διοικητικού
Συμβουλίου της Κοινότητας αποτελούμενη από τον πρόεδρο κ. Βασίλη Παπαστεργιάδη, τον γενικό γραμματέα κ. Κώστα Μάρκο και τον κ. Δημήτρη Μποσινάκη, πρώην αντιπρόεδρο και μέλος του Δ.Σ. Συμμετείχε και ο Γιώργος Μενίδης, διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Σύγχρονου Πολιτισμού.
Η κ. Ξαγοράρη ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της Κοινότητας και συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τόσο την Κοινότητα όσο και τον ελληνισμό της Μελβούρνης.


Ο κ. Παπαστεργιάδης αναφέρθηκε επίσης και στις επαφές που είχε πρόσφατα στην Ελλάδα με κυβερνητικά στελέχη και άλλους πολιτικούς παράγοντες για θέματα σχετικά με την εκπαίδευση, τις επενδύσεις, τον πολιτισμό, τη βίζα διακοπών με δικαίωμα εργασίας για νέους, την ψήφο των ομογενών και προγράμματα κατασκηνώσεων και φιλοξενίας μαθητών του Alphington Grammar και των Σχολείων Γλώσσας και Πολιτισμού της Κοινότητας και η κ. Ξαγοράκη διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει τα θέματα αυτά με τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες της Ελλάδας.
Η πρέσβειρα δήλωσε εντυπωσιασμένη από την Κοινότητα και τις δραστηριότητές της. «Η Μελβούρνη, εκτός από το γεγονός ότι είναι μία πόλη με τον τρίτο μεγαλύτερο ελληνικό πληθυσμό στον κόσμο, έχει και μία εξαιρετικά αποτελεσματική λειτουργική Ελληνική Κοινότητα, η οποία έχει κάνει τεράστιο έργο τα τελευταία χρόνια.

πηγή:neoskosmos.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.