Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

«Εξουδετερώθηκε» ύποπτος στον κεντρικό σταθμό των Βρυξελλών

Η ΣΕΛΙΔΑ ΘΑ ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ

07.00 Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία στο Βέλγιο διεξάγει έρευνα για τον εντοπισμό της ταυτότητας ενός υπόπτου βομβιστή αυτοκτονίας, που πυροβολήθηκε θανάσιμα από στρατιώτες, στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών, αφού ενεργοποίησε εκρηκτικά χωρίς ωστόσο, να τραυματιστεί κανείς.

00.28 Οι αρχές αντιμετωπίζουν το γεγονός ως τρομοκρτική επίθεση. Καμία επίσημη ανακοίνωση για το εάν είναι ζωντανός καθώς και για τα στοιχεά του υπόπτου.
---------------
00.03 Τα περισσότερα ελληνικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο δράστης φορούσε γιλέκο με
εκρηκτικό μηχανισμό
----------------
22.30 Βέλγοι στρατιώτες που περιπολούσαν στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό των Βρυξελλών «εξουδετέρωσαν» το βράδυ της
Τρίτης ένα άτομο έπειτα από μικρή έκρηξη, δήλωσε εκπρόσωπος της βελγικής αστυνομίας, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχουν άλλα θύματα και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας δεν επιβεβαίωσε -σύμφωνα με το ARD - αναφορές μέσων ενημέρωσης ότι ο ύποπτος φορούσε ζώνη με εκρηκτικά. Πάντως η BILD "επιμένει" ότι ο ύποπτος είχε εκρηκτικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν ιστότοποι βελγικών εφημερίδων η έκρηξη έγινε κοντά στα εκδοτήρια των εισιτηρίων.
Δεν είναι σαφές, επίσης, εάν ο ύποπτος παραμένει ζωντανός. Η εισαγγελία των Βρυξελλών ανέφερε ότι ο φερόμενος ως δράστης της έκρηξης πυροβολήθηκε.
Ο κεντρικός σταθμός και το ιστορικό κέντρο των Βρυξελλών, γεμάτο με τουρίστες και ντόπιους, εκκενώθηκαν νωρίτερα, όπως ανέφεραν βελγικά μέσα ενημέρωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.