Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Γεν. Προξενείο Μονάχου: Για διευκόλυνση όσων επιθυμούν να ταξιδέψουν στο Εξωτερικό εν όψει των διακοπών

"Εν όψει των διακοπών του καλοκαιριού 2018, για διευκόλυνση των Ελλήνων υπηκόων που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο Εξωτερικό, υπενθυμίζουμε ότι θα πρέπει να είναι κάτοχοι  Διαβατηρίου εν ισχύι ή Ταυτότητας νέου τύπου, ανάλογα με τον τόπο προορισμού.

Στην περίπτωση των νεογέννητων, οι γονείς θα πρέπει να φροντίσουν για την άμεση εγγραφή του παιδιού στο Ληξιαρχείο του Γενικού Προξενείου Μονάχου, προκειμένου να τακτοποιηθεί δημοτολογικά στην Ελλάδα για είναι δυνατή η έκδοση διαβατηρίου.

Επισημαίνεται ότι Προσωρινά Ταξιδιωτικά Έγγραφα εκδίδονται μόνο σε περιπτώσεις απώλειας, κλοπής ή καταστροφής Διαβατηρίου ή Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας, ενώ δεν εκδίδονται σε περίπτωση λήξης διαβατηρίου και μη έγκαιρης έκδοσης αυτού. Εξυπακούεται ότι ΠΤΕ δεν εκδίδονται σε μονίμους κατοίκους της περιοχής αρμοδιότητας της Προξενικής Αρχής.

Θα σας παρακαλούσαμε όπως μεριμνήσετε έγκαιρα για τον καθορισμό ραντεβού για την έκδοση διαβατηρίου είτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Αρχής μας, είτε τηλεφωνικά στους αριθμούς 089.99886711, -12, -29

Για τους Έλληνες υπηκόους που έχουν ήδη κάνει αίτηση και το διαβατήριό τους έχει εκδοθεί, θα παρακαλούσαμε για την όσο το συντομότερο δυνατόν παραλαβή του από το Προξενείο διότι μετά την παρέλευση εξαμήνου από την έκδοσή του, επιστρέφεται στην Ελληνική Αστυνομία και καταστρέφεται."

Γεν. Προξενείο Μονάχου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.