Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Γερμανία: Τα αποτελέσματα μακροχρόνιας έρευνας για τη σχέση νέων με αλκοόλ και τσιγάρα

Παιδιά και νέοι στη Γερμανία καπνίζουν και πίνουν λίγοτερο αλκοόλ από όσο πριν 10 χρόνια. Αυτό προκύπτει από έρευνα μακροχρόνιας έρευνας του KiGGS που παρουσίασε το Ινστιτούτο Robert Koch. 

Τα αποτελέσματα:
Το 51% των νέων που συμμετείχαν στην έρευνα (11-17 ετών) έχει
δοκιμάσει αλκοόλ. Επαναλαμβανόμενες φάσεις μέθης διηγήθηκε το 7%. Τα αντίστοιχα ποσοστά πριν 10 χρόνια (έρευνα πάλι της KiGGS) ήταν 64 και 12%.

Μείωση παρουσιάζουν και οι νέοι που καπνίζουν 7% των νέων μεταξύ 11 -17 ετών δηλώνει ότι καπνίζει τουλάχιστον κατά περίπτωση, ενώ από αυτό το 7% οι μισοί καθημερινά.
10 χρόνια πριν τα ποσοστά ήταν 21,4%. Αν καπνίζουν ο γονείς τα παιδιά έχουν διπλό ρίσκο να τους μιμηθούν. Την μεγαλύτερη όμως επιρροή έχουν οι φίλοι. 

Περισσότερο άθληση
Τουλάχιστον 90 λεπτά αθλητισμό την εβδομάδα κάνει το 54% των νέων κοριτσιών μεταξύ 3-17 ετών και το 63% των αγοριών στις ίδιες ηλικίες. 

Και πάλι οι γονείς παίζουν καθοριστικό ρόλο. Διπλές πιθανότητες να κάνουν αθλητισμό έχουν οι νέοι των οποίων και οι γονείς αθλούνται τουάχιστον μια ώρα την εβδοαμάδα.
Καυοριστικό είναι, επισημαίνει η έρευνα, το περιβάλλον της κατοικίας (εάν έχει κοντά πισίνα, αθλητικό κεντρο, πράσινο κλπ).

Όλη η έρευνα  στα γερμανικά  https://www.kiggs-studie.de/ergebnisse/kiggs-welle-2/johm.html


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.