Τρίτη 26 Ιουνίου 2018

"Από το σκοτάδι στο φως" : Ολονύχτια παράσταση στον «Παρθενώνα της Πελοποννήσου»

Ο «Παρθενώνας» της Πελοποννήσου», ο Ναός του Επικούριου Απόλλωνα θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά στην μακραίωνη Ιστορία του μια ολονύχτια παράσταση, την βιωματική performance «From Darkness to Light» της διεθνούς διακεκριμένης χορογράφου Αποστολίας Παπαδαμάκη.

Η συναρπαστική εμπειρία του κύκλου
παραστάσεων με τίτλο «The Sleep & Dream Performance series» ταξιδεύει για πρώτη φορά υπαίθρια, στο Ναό του Επικούριου Απόλλωνα στη Φιγαλεία στα σύνορα μεταξύ Ηλείας, Αρκαδίας και Μεσσηνίας, σε υψόμετρο 1130 μέτρων.

Η Αποστολία Παπαδαμάκη εμπνέεται αυτή τη φορά από τη χώρα των ονείρων και το φως του Απόλλωνα και προσκαλεί τους θεατές να συνυπάρξουν δημιουργικά με την καλλιτεχνική ομάδα της παράστασης, να θαυμάσουν το Φως της Πανσελήνου και της Ανατολής και να ζήσουν μια συναρπαστική διαδραστική εμπειρία Ύπνου και Ονείρων στον περιβάλλοντα χώρο του εμβληματικού Ναού, έργο του αρχιτέκτονα Ικτίνου.

Η ολονύχτια παράσταση «From Darkness to Light» επιχειρεί να σηματοδοτήσει την σχέση του ανθρώπου με το σκοτάδι και το φώς, την παραστασιακή δράση με τον ύπνο, τα όνειρα και τη φαντασία μέσα από το χορό και τη μουσική. Η διακεκριμένη χορογράφος αντλεί επίσης την έμπνευση της από τις τελετουργικές «εγκοιμήσεις» των αρχαίων Ελλήνων και από τα χαρακτηριστικά του Ναού: ισχύς, κάλλος και αρμονία.


Πληροφορίες για να παρακολουθήσετε / συμμετέχετε στην ολονύχτια παράσταση From Darkness to Light:

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα:
http://apostoliapapadamaki.com/the-dream-and-sleep-performance-series-from-darkness-to-light

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.