Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Παράταση στις διαπραγματεύσεις αποφάσισε ο Δήμος Μονάχου για οικόπεδο

Στη χθεσινή του συνεδρίασή του ο Δήμος Μονάχου αποφάσισε να δοθεί (αναδρομικά) παράταση στις διαπραγματεύσεις με την ελληνική πλευρά μέχρι 31.03.2019.

Η προθεσμία από προηγούμενη απόφαση του Δήμου έληγε στις 1 Ιουλίου. 

Στην απόφαση που πάρθηκε σε συνεδρίαση κεκλεισμένων των θυρών αναφέρονατι δυο εφημερίδες και συγκεκριμένα η Süddeustche Zeitung και η τοπική Abendzeitung.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με τη SZ στη χθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο του Μονάχου αποφάσισε να δώσει νέα παράταση στις διαπραγματεύσεις με την Ελληνική πλευρά μέχρι 31 Μαρτίου 2019 προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση όσον αφορά το οικόπεδο και το κτίριο. Αξίζει ίσως να αναφερθεί ότι η πολιτική παρέμβαση του Προέδρου της Γερμανικής Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας είναι αυτή που πιέζει το Δήμο για συμβιβασμό. Αυτά αναφέρει το σημερινό δημοσίευμα της Süddeutsche Zeitung.

Στο ίδιο πνεύμα και το δημοσίευμα της Abendzeitung που επισημαίνει ότι η απόφαση του Δήμου δίνει προθεσμία στις διαπραγματεύσεις μέχρι 31 Μαρτίου 2019 προκειμένου να έχει συμφωνηθεί με την Ελληνική πλευρά το μοίρασμα του οικοπέδου και η ανέγερση δυο σχολικών εγκαταστάσεων.
 
Ένα σχολικό κτίριο που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του γερμανικού γυμνασίου και ενός νηπιαγωγείου και ένα άλλο κτίριο  για τις ανάγκες ελλήνων μαθητών.
 
Και στην AZ  (όπως και στην SZ) γίνεται αναφορά στην πολιτική πίεση που δέχεται το Μόναχο από το Βερολίνο για συμβιβασμό καθώς και στις έντονες και μάλιστα υπερκομματικές αντιδράσεις του συνοικιακού συμβουλίου της περιοχής που ανήκει το οικόπεδο (Berg am Laim).
 
Και στην AZ  (όπως και στην SZ) επισημαίνεται η πολιτική πίεση που δέχεται το Μόναχο από το Βερολίνο για συμβιβασμό.To άρθρο

Πάντως το δημοσίευμα της AZ εμφανίζει περισσότερο δεδομένο ότι η 31η Μαρτίου  θα αποτελεί καταληκτική ημερομηνία και ότι θα ακολουθήσει προσφυγή στη δικαιοσύνη από πλευράς του Δήμου.

Το ιστορικό μπορείτε να το δείτε εδώ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.