Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2018

ARD/ZDF: Τι πρέπει να κάνετε εάν σας έρθει λογαριασμός για συγκάτοικο

Τέλη Αυγούστου έλαβαν επιστολή από το Deutschlandradio (υπηρεσία για την πληρωμή των ραδιοτηλεοπτικών τελών) όλοι οι κάτοικοι που δεν πληρώνουν οι ίδιοι το συγκεκριμένο τέλος .

Σε πολλές περιπτώσεις ο/η σύζυγος, γονείς, αδέρφια που συγκατοικούν (ή είναι δηλωμένοι στο σπίτι). 

Στην επιστολή τίθεται το ερώτημα αν
κατοικούν σε σπίτι που κάποιος πληρώνει το τέλος ή όχι.

Όποιος δεν απάντησε στο ερώτημα έλαβε μετά από δυο εβδομάδες νέα επιστολή όπου του ζητούσαν να πληρώσει αναδρομικά για 3 χρόνια, σχεδόν 600 € και εφεξής 17,50 € μηνιαίως.

Τι ισχύει.

Από το 2013 έχει αλλάξει ο σχετικός νόμος και για κάθε διαμέρισμα υπάρχει συνολικά ένα τέλος των  17,50 € μηνιαίως ανεξάρτητα από τον αριθμό ραδιοτηλεοπτικών συσκευών. 

Έτσι ανεξάρτητα τον αριθμό των κατοίκων αρκεί ένα άτομο που κατοικεί στο συγκεκριμένο σπίτι να πληρώνει τα τέλη και τα υπόλοιπα μέλη που κατοικούν απελευθερώνονται από την υποχρέωση αυτή.

Επί το πλείστον η πληρωμή γίνεται μέσω τραβηχτικής εντολής στην τράπεζα.

Εάν λοιπόν γίνατε αποδέκτης τέτοιων επιστολών που αφορά άτομα που συγκατοικούν ή είναι δηλωμένα στο σπίτι σας τότε θα πρέπει να συμπληρώσετε το έντυπο δηλώνοντας ότι πληρώνει κάποιος το τέλος και να αναγράψεται οπσωδήπτε τον αριθμό μητρώου σας στο Deutschlandradio. Ο αριθμός αυτός υπάρχει και στο δελτίο τράπεζας όταν γίνεται η πληρωμή.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη υπηρεσία είναι αφενός πολύ αυστηρή στη διαδικασία αφετέρου πολύ δύσκολη στην επικοινωνία. Συνεπώς όσο πιό σύντομα απαντήσετε τόσο πιό εύκολα θα αποφύγετε την γραφειοκρατία.

ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.