Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Λος Άντζελες: Απαγόρευση πώλησης και κατασκευής προϊόντων γούνας ;

Την απαγόρευση της πώλησης και κατασκευής προϊόντων γούνας εξετάζει ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα μόδας στον κόσμο. Το μέτρο θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ από τον Ιανουάριο, δίδοντας στους λιανεμπόρους τη δυνατότητα να εκποιήσουν τα αποθέματά τους έως το 2020.

Το Λος Άντζελες, ένα βασικό κέντρο
της παγκόσμιας βιομηχανίας μόδας, θα μπορούσε να γίνει η μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ που απαγορεύει την πώληση και κατασκευή των περισσοτέρων προϊόντων γούνας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, μετά το παράδειγμα του Σαν Φρανσίσκο και δύο μικρότερων δήμων στην Καλιφόρνια, το δημοτικό συμβούλιο του Λος Άντζελες ψήφισε ομόφωνα να απευθυνθεί στην Εισαγγελική Αρχή για να ετοιμάσει σχέδιο διατάγματος για την απαγόρευση της γούνας ως ένδυση και αξεσουάρ, με το μέτρο να αφορά σε μια σειρά από προϊόντα, από τα παλτά μινκ μέχρι γούρια με γούνα κουνελιού.

Το σχέδιο θα πρέπει να λάβει την τελική έγκριση του δημοτικού συμβουλίου και να υπογραφεί από τον δήμαρχο για να τεθεί σε ισχύ.

Υποστηρικτές του μέτρου εξέφρασαν την ελπίδα ότι η απαγόρευση της γούνας στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των ΗΠΑ θα αποτελέσει παράδειγμα για παρόμοιες ενέργειες υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Πηγή: sputniknews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.