Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018

Ελευθερία Ζεγγίνη: Διευθύντρια του νέου Ινστιτούτου Μεταφραστικής Γονιδιωματικής του ερευνητικού Κέντρου Helmholtz στο Μόναχο.

H  καθηγήτρια Ελευθερία Ζεγγίνη, αναλαμβάνει διευθύντρια του νέου Ινστιτούτου Μεταφραστικής Γονιδιωματικής του ερευνητικού Κέντρου Helmholtz στο Μόναχο.

Στην ιστοσελίδα του το ίδρυμα αναφέρεται στη ,,διεθνώς διάσημη και αναγνωρισμένη  επιστήμονα για τις έρευνές της που συνδυάζουν την επιδημιολογία με την ανάλυση των μεγάλων δεδομένων (big data) στη
γενετική, με στόχο την καλύτερη κατανόηση του γενετικού υποβάθρου των ασθενειών και την προώθηση της εξατομικευμένης ιατρικής,,

"Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι  που ήμασταν σε θέση να πείσουμε την Ελευθερία Ζεγκίνι να συνεχίσει την οραματιστική της έρευνα εδώ στο Μόναχο", λέει ο καθηγητής Dr. med. med. Matthias Tschöp, Επιστημονικός Διευθυντής του Helmholtz Zentrum München. "Ως νέος επιστήμονας, έχει ανοίξει νέους δρόμους στον τομέα της εξατομικευμένης ιατρικής και πρόληψης. Τα πολυάριθμα επιδημιολογικά μας προγράμματα, όπως η μελέτη NAKO Health Study και οι νέες προσπάθειές μας στους τομείς της εφαρμοσμένης τεχνητής νοημοσύνης και της ψηφιακής υγείας, προσφέρουν σήμερα στην καθηγήτρια Zeggini συνέργειες που θα επιταχύνουν την έρευνά τους. "

Το κέντρο θα έχει στενή συνεργασία με την Ιατρική Σχολή του Τεχνικού Πανεπιστημίου του Μονάχου.

Η κ. Ζεγγίνη ήταν από το 2008 έως τώρα επικεφαλής ερευνητικής ομάδας στο σημαντικότερο βρετανικό ινστιτούτο γενετικής, το Wellcome Sanger Institute του Κέιμπριτζ.

Πριν το Wellcome Sanger Institute, η Ε.Ζεγγίνη είχε εργασθεί στα πανεπιστήμια του Μάντσεστερ και της Οξφόρδης, όπου, μεταξύ άλλων, έκανε σημαντικές ανακαλύψεις για τη νεανική αρθρίτιδα, τις ρευματικές νόσους και το διαβήτη τύπου 2.

Σπούδασε βιοχημεία στο Πανεπιστήμιο του Μάντσεστερ, από όπου πήρε και το διδακτορικό της το 2003. Έχει στο ενεργητικό της εκατοντάδες επιστημονικές δημοσιεύσεις, μεταξύ των οποίων σε κορυφαία περιοδικά (Nature, Science κ.α.), ενώ έχει τιμηθεί με το «Βραβείο Νέου Επιστήμονα 2017» του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.



Πηγή: https://www.helmholtz-muenchen.de

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.