Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Σύλλογος Δασκάλων Ελ. Γλώσσας Βάδης Βυρτεμβέργης : Ζητούν παράταση πέραν 5ετίας

Αξιότιμη κυρία Υφυπουργέ,

Θεωρούμε ότι η αλλαγή της ισχύουσας κατάστασης στο θέμα των παρατάσεων απόσπασης πέραν της πενταετίας έγινε αιφνιδιαστικά το σχολικό έτος 2016-17 και με ελλιπή ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερομένων.
Ζητούμε λοιπόν την επέκταση του ισχύοντος νομικού πλαισίου του Ν. 4415/2016 που αφορά τις παρατάσεις εκπαιδευτικών ομογενών ή παντρεμένων με ομογενή ή αλλοδαπό ώστε να συμπεριληφθούν σε αυτόν και οι συνάδελφοι οι οποίοι απέκτησαν την πιστοποίηση της γλωσσομάθειας μετά την ψήφιση του νόμου.

Το Υπουργείο θα πρέπει να λάβει υπόψη του ότι οι εξετάσεις πιστοποίησης διεξάγονται μόνο δύο φορές το χρόνο καθώς επίσης και το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί αιφνιδιάστηκαν από το υψηλό επίπεδο γλωσσομάθειας που ετέθη ως προϋπόθεση για παράταση της απόσπασης της εν λόγω κατηγορίας, με αποτέλεσμα να μην προλάβουν να το εξασφαλίσουν τυπικά εγκαίρως, παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά το κατείχαν (το επίπεδο γλωσσομάθειας).

Για παρατάσεις που σύμφωνα με τον Ν. 4415/2016 (Άρθρο 16 § 3γ) «επιβάλλονται από διακρατικές συμφωνίες» ή «οι ανάγκες της υπηρεσίας είναι επείγουσες και δεν είναι δυνατή η αντικατάσταση του αποσπασμένου», ζητούμε να υπάρχει πίνακας κατάταξης και ξεκάθαρης μοριοδότηση με βάση σαφή προσυμφωνημένα κριτήρια.

Με εκτίμηση,
Σύλλογος Δασκάλων, Τμημάτων Ελληνικής Γλώσσας Βάδης Βυρτεμβέργης "Αριστοτέλης"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.