Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019

Το δεύτερο βραβείο "Deutscher Kabarettpreis" κέρδισε ο Νεκτάριος Βλαχόπουλος

Το Deutscher Kabarettpreis είναι ένα έπαθλο, το οποίο δίνονται από το 1991 στην Νυρεμβέργη από το Nürnberger Burgtheater.
Το χρηματικό ποσό, το οποίο προσφέρει η πόλη της Νυρεμβέργης, ανέρχεται για τον πρώτο σε 6.000 € (Hauptpreis), για τον δεύτερο σε 4.000 € (Förderpreis) και για τον τρίτο σε 2.000 € (Sonderpreis).


Το πρώτο έπαθλο πηγαίνει στον καλλιτέχνη, ο οποίος επί σειρά ετών έχει αναδείξει σε διάφορες σατιρικές παραγωγές  καινοτόμες ιδέες τόσο στο περιεχόμενο όσο και στη μορφή του έργου που παρουσιάζει στην σκηνή. 

Το δεύτερο βραβείο αναδεικνύει είτε ένα εξαιρετικό έργο είτε έναν νεαρό καλλιτέχνη, ο οποίος αξίζει να προωθηθεί. 

Με το τρίτο βραβείο διακρίνονται καλλιτέχνες και οι προσπάθειές τους να ξεπεράσουν τα όρια της σάτιρας.

Με το δεύτερο βραβείο βραβεύθηκε για το 2018 ο ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ ΒΛΑΧΟΠΟΥΛΟΣ.

Ο ποιητής της Poetry-Slam και πρώην δάσκαλος Νεκτάριος Βλαχόπουλος αντλεί έξυπνα τα περιεχόμενά του από την εμπειρία του και πείθει στο στάδιο της σάτιρας με ευελιξία και υψηλή ταχύτητα. Διασκεδάζει με εκλεπτυσμένες, προσεκτικά διατυπωμένες και προσεγμένες ιστορίες. Ο ρυθμός και η αναζωογονητική κωμωδία ολοκληρώνουν την πειστική συνολική εντύπωση αυτού του νέου καλλιτέχνη.

Στο Poetry-Slam πρόκειται για έναν ποιητικό / λογοτεχνικό ανταγωνισμό, κατά τον οποίο παρουσιάζονται κείμενα ενώπιον κοινού και σε καθορισμένο χρονικό περιθώριο, γραμμένα από τους ίδιους τους καλλιτέχνες,
Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η διάλεξη συμπληρώνεται από διάφορα παραστατικά, υποκριτικά  στοιχεία και τη συνειδητή αυτο-παρουσίαση του ποιητή / λογοτέχνη. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε πώτη φορά το 1986 στο Σικάγο και εξαπλώθηκε στη διάρκεια της δεκαετίας του 1990 σε όλο τον κόσμο. Η γερμανόφωνη Petry-Slam θεωρείται η μεγαλύτερη στον κόσμο.
Ίσως σε αυτή την εξέλιξη να οφείλεται το γεγονός ότι πλέον στην Γερμανία υπάρχει πληθώρα αντίστοιχων επάθλων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.