Παρασκευή 24 Μαΐου 2019

Ανοιχτή επιστολή Μανώλη Χριστοδουλάκη, Γραμματέα Κινήματος Αλλαγής στους απόδημους

Mήνυμα - ανοιχτή επιστολή - προς τους απόδημους Έλληνες στην Ε.Ε. μας κοινοποιήθηκε από το Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής Μανώλη Χριστοδουλάκη εν όψει των εκλογών αύριο Σάββατο 25 Μαίου

Ακολουθεί το μήνυμα - επιστολη:

Αγαπητέ φίλε,

Αγαπητή φίλη,
Μπαίνουμε στην τελική ευθεία των εκλογών και σε καλούμε να πάρεις θέση.
Σε καλούμε να συμμετάσχεις και να στείλεις μήνυμα ότι η Ελλάδα αξίζει καλύτερα. 
Η Ευρώπη αξίζει καλύτερα.
Η Παράταξη μας βγαίνει ξανά μπροστά και είμαστε οι μόνοι που λέμε όχι στο δίπολο του νεοφιλελευθερισμού  και του λαϊκισμού που εκφράζεται τόσο από Νέα Δημοκρατία όσο και από το ΣΥΡΙΖΑ.
Λέμε όχι στον κ. Τσίπρα που διχάζει τον Ελληνικό λαό με εμφυλιοπολεμικές πρακτικές και ρητορική.
Λέμε όχι και στον κ. Μητσοτάκη που δεν αισθάνθηκε ούτε μια φορά την ανάγκη να ζητήσει εκ μέρους της παράταξής του συγνώμη για τον εκτροχιασμό της οικονομίας μεταξύ 2004-2009 που είχε ως συνέπεια την  πτώχευση της χώρας.
Λέμε όχι στα επιδόματα του κ. Τσίπρα και όχι στη λιτότητα που  υπερασπίζεται ο κ. Μητσοτάκης. Και οι δυο πολιτικές γονατίζουν και εξαθλιώνουν τον πολίτη και υποχρεώνουν τους νέους ανθρώπους να κλείνουν τα όνειρά τους σε μια βαλίτσα και να φεύγουν στο εξωτερικό.
Εμείς στο Κίνημα Αλλαγής οραματιζόμαστε και  παλεύουμε να ζήσει ξανά ο λαός μας σε συνθήκες ευημερίας.
Θέλουμε περήφανους και ελεύθερους πολίτες με ίσες ευκαιρίες και δικαίωμα επιλογής για τη ζωή τους.
Οραματιζόμαστε και παλεύουμε να αποκτήσει η χώρα μας ξανά  την αυτοπεποίθηση και την αξιοπρέπειά της γιατί της αξίζει και μας αξίζει.
Αγωνιζόμαστε για να πάρει η Ελλάδα την θέση της στην Ευρώπη πίσω και να είναι ξανά ισότιμη με τους άλλους εταίρους.
Δεν την θέλουμε τον φτωχό συγγενή της Ευρώπης.
Την θέλουμε να έχει φωνή και άποψη, να διεκδικεί και να διαφυλάττει τα εθνικά μας συμφέροντα και τα συμφέροντα του λαού μας.  
Ο αγώνας μας απέναντι στην άνοδο της Ακροδεξιάς και τους εκπροσώπους της παραμένει αμείωτος. Εμείς πρώτοι στην Ελλάδα σηκώσαμε πολιτικό ανάστημα απέναντι στην ΧΑ και συνεχίζουμε να το κάνουμε.
Πρώτοι εμείς και εγκαίρως προειδοποιήσαμε -και δυστυχώς βγήκαμε αληθινοί- αφενός  ότι η λιτότητα και η δημαγωγική πολιτική και αφετέρου η επιπόλαια αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και προσφυγικού ζητήματος επώασαν το  αυγό του φιδιού.  
Ως αποτέλεσμα παρατηρούμε όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές χώρες της Ευρώπης την άνοδο ακροδεξιών και νεοναζιστικών κομμάτων και την είσοδο τους στα εθνικά κοινοβούλια.
Γι’ αυτό και σύσσωμη η ευρωπαϊκή σοσιαλιστική οικογένεια δίνουμε τον αγώνα να παραμείνει η Ευρώπη ελεύθερη, δημοκρατική και απαλλαγμένη μια για πάντα από τα φασιστικά απολιθώματα του παρελθόντος.
Σε αυτές τις εκλογές ενώνουμε τη φωνή μας με αυτήν των άλλων Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και Σοσιαλδημοκρατών και αγωνιζόμαστε να εκλεγεί o Frans Timmermans στο τιμόνι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Μαζί θα οικοδομήσουμε μια Ευρώπη πιο δίκαιη. Με περισσότερη δημοκρατία, με μεγαλύτερη ανεκτικότητα στη διαφορετικότητα της κουλτούρας, της θρησκείας, του σεξουαλικού προσανατολισμού.
Μαζί θα κάνουμε το επόμενο βήμα και θα οικοδομήσουμε την πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης, μαζί θα διαπραγματευτούμε το νέο κοινωνικό συμβόλαιο για τους λαούς της.
Φίλε και φίλη,
Έλα μαζί μας να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα για την Ευρώπη που θέλουμε. Την Ευρώπη που έχει στο επίκεντρό της τον άνθρωπο, την Ευρώπη των αξιών, της οικολογίας, την Ευρώπη που διαφυλάττει ως κόρη οφθαλμού την Ειρήνη και τη Δημοκρατία και δεν επιθυμεί οι χώρες-μέλη της να είναι δυο ταχυτήτων.
Είναι στο χέρι σου και στο δικό μας χέρι να οδηγηθεί η Ευρώπη έξω από το τέλμα που την έβαλαν οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, να μείνει μακριά από την  ακυβερνησία και το χάος που προκρίνει η ευρωπαϊκή Αριστερά και  κυρίως να την προστατέψουμε από την λαίλαπα της ακροδεξιάς.
Σας καλούμε όλους εσάς, τους Έλληνες της Ευρώπης, που έχετε εγγραφεί στους ειδικούς καταλόγους του εξωτερικού να ψηφίσετε το Κίνημα Αλλαγής που πλαισιώνουν 42 αξιόλογοι και αξιόμαχοι υποψήφιοι και να μας δώσετε τη δύναμη για να αλλάξουμε τη χώρα.
Όμως, απευθυνόμαστε και σε όλους εσάς που θα ψηφίσετε για τη χώρα διαμονής σας και σας ζητούμε να ψηφίσετε τους συνδυασμούς των σοσιαλιστικών και σοσιαλδημοκρατικών κομμάτων.
Ούτε μια ψήφος δεν πρέπει να πάει χαμένη.
Στις Ευρωεκλογές αυτές στείλτε το δικό σας μήνυμα και ενισχύστε το Κίνημα Αλλαγής, ενισχύστε τους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές.
Μανώλης Χριστοδουλάκης,
Γραμματέας Κινήματος Αλλαγής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.