Τρίτη 13 Αυγούστου 2019

Εύβοια: Μέσα στο χωριό Μακρυμάλλη οι φλόγες - Εκκενώθηκαν τέσσερα χωριά

πατήστε εδώ για πληροφορίες της τελευταίας στιγμής όσον αφορά τη φωτιά στην Εύβοια
Η σελίδα συνεχώς ανανεώνεται 
-----------------------------------------------------------
Το σχέδιο νυχτερινής δράσης

Παρά την απουσία των εναέριων μέσων, τα οποία θα επιχειρήσουν ξανά με το πρώτο φως της ημέρας –με τη συνδρομή αεροσκαφών

από Ιταλία και Κροατία– η Πυροσβεστική και η Γενική
Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας ενεργοποιούν σχέδιο που αποσκοπεί στη αποδυνάμωση της μεγάλης φωτιάς.

Χρησιμοποιώντας ειδικό λογισμικό, που λαμβάνει υπόψη δεδομένα, όπως η ένταση των ανέμων και το ανάγλυφο του εδάφους, οι Αρχές έχουν εκπονήσει προσομοίωση με τις πιθανές διαδρομές που θα ακολουθήσει η φωτιά μετά την δύση του Ηλίου.

Με βάση την ηλεκτρονική πρόγνωση για την πορεία της φωτιάς οι επίγειες δυνάμεις θα επιχειρήσουν «δυναμική πυρόσβεση» ώστε να περιοριστούν τα τρία κύρια μέτωπα που παραμένουν σε εξέλιξη, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.

----- --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι οι φλόγες έφτασαν μέσα στο χωριό Μακρυμάλλη το οποίο είχε εκκενωθεί λίγο νωρίτερα με εντολή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας.

Εκτός από το χωριό Μακρυμάλλη έχουν εκκενωθεί και τα χωριά Κοντοδεσπότι,  Σταυρός και Πλατάνια
όπου με λεωφορεία απομακρύνονται οι κάτοικοι σε ασφαλές σημείο.

Για νέο μέτωπο και στην Ιστιαία, έκανε λόγο λίγα λεπτά μετά τις 17:30, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική ζημιές από τη φωτιά έχουν υποστεί σπίτια στο χωριό Μακρυμάλλη.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχτηκε η Eύβοια. 

Αίτημα συνδρομής για την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Εύβοια έγινε μετά το μεσημέρι από τη χώρα μας στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Πολιτικής Προστασίας, που ανταποκρίθηκε άμεσα, σύμφωνα με ανακοίνωσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Στις 17:00 το απόγευμα η Πυροσβεστική έλαβε την απόφαση να σταματήσουν οι πτήσεις των εννέα Canadair (τέσσερα CL-415 και πέντε CL-215) πάνω από τα χωριά Μακρυμάλλη, Κοντοδεσπότι, Σταυρό και Πλατάνια στον δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων.
Αιτία οι πολύ ισχυρές αναταράξεις που προκαλούνταν και καθιστούσαν σχεδόν απαγορευτικές τς πτήσεις πάνω από τα μέτωπα της φωτιάς για τα πληρώματα των πυροσβεστικών αεροσκαφών. Στην περιοχή πνέουν πολύ ισχυροί άνεμοι που σε συνδυασμό με τον πυκνό μαύρο καπνό από την καύση του παρθένου πευκοδάσους, το μικροκλίμα που δημιουργείται από την ίδια την πυρκαγιά και το δύσβατο της περιοχής δεν επέτρεπαν στα πυροσβεστικά αεροσκάφη να πετάξουν πάνω από τα μέτωπα της φωτιάς. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χώρα μας ζητάει οκτώ αεροσκάφη και ήδη ανταποκρίθηκαν θετικά η Κροατία και η Ιταλία, από όπου ξεκινούν ήδη πυροσβεστικά αεροσκάφη, ενώ αναμένεται απάντηση και από τις άλλες χώρες.

Προηγούμενη ανάρτηση 

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στην Εύβοια: Καίγεται το δάσος Natura



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.