Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2019

Υφ. Εξωτερικών: "Θεωρώ ότι είναι σοβαρό λάθος, αν όχι και ντροπή" το όριο των 35 ετών

Σε  συνέντευξη που παραχώρησε στο Ελληνικό Πρόγραμμα της ραδιοφωνίας SBS της Αυστραλίας  ο Υφυπουργός Εξωτερικών και αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού μίλησε για "πολλά δύσκολα και αρνητικά σημεία της συμφωνίας" της διακομματικής συμφωνίας για τη ψήφο του Απόδημου.

«Θεωρώ ότι είναι σοβαρό λάθος, αν όχι και ντροπή», είπε χαρακτηριστικά
ο Διαματάρης.
«Ελπίζω, μέχρι που να φτάσουμε στο τέλος αυτού του διαλόγου, ότι θα καταλάβουν και τα κόμματα, που προωθούν τέτοιες παράλογες διατάξεις, ότι ο Έλληνας δεν σταματάει να είναι Έλληνας, μετά από 35 ή 40 ή 10 ή 20 χρόνια. Ο Έλληνας είναι Έλληνας, για όλη του τη ζωή», συμπλήρωσε.

Η διακομματική επιτροπή είχε αποφασίσει ότι δικαίωμα διευκόλυνσης στην άσκηση του εκλογικού δικαιώματος από τον τόπο κατοικίας του θα έχει ο απόδημος ο οποίος ζει στο εξωτερικό το πολύ 35 χρόνια, αλλά θα πρέπει να αποδείξει με δημόσια έγγραφα την παρουσία του στην Ελλάδα για τουλάχιστον 2 χρόνια, είτε ως εργαζόμενος, είτε ως σπουδαστής ή υπηρετώντας τη στρατιωτική θητεία του.

Ο Υφ. Εξωτερικών μετανάστευσε στην Αμερική το 1968 και αποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Κολούμπια το 1977.  Ήταν εκδότης της εφημερίδας της ομογένειας Εθνικός Κήρυκας από το 1978 μέχρι στις 9 Ιουλίου 2019 όπου ορίστηκε υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα Απόδημου Ελληνισμού

Πηγή: sbs

Διαβάστε επίσης για το ίδιο θέμα: 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟYΛIΟ ΚΡΗΤΩΝ: "Χωρίζετε τους Έλληνες της διασποράς"

 "Εγώ που πήγαινα τα τελευταία χρόνια κάθε καλοκαίρι διακοπές στην Ελλάδα ψηφίζω; "

Συμφωνία για "ψήφο του απόδημου" με αποκλεισμό της νέας γενιάς και όσων αγωνίστηκαν για το στόχο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.