Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΣΥΜΒΟYΛIΟ ΚΡΗΤΩΝ: "Χωρίζετε τους Έλληνες της διασποράς"

Πλήγμα στον αγώνα των ομογενειακών συλλογικοτήτων να διατηρηθεί ο Ελληνισμός ενωμένος θεωρεί με επιστολή του προς τον αρμόδιο Υφ. Εξωτερικών το ΔΣ του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών την απόφαση της της διακομματικής για τη "ψήφο του απόδημου".

Ακολουθεί η επιστολή 

Προς:
Αξιότιμο κύριο υφυπουργό αποδήμων ελλήνων κύριο Διαματάρη 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών εκφράζει τη λύπη αλλά και την έντονη απογοήτευσή του για την απόφαση της διακομματικής επιτροπής όσον αφορά το θέμα της ψήφου όπως αυτή εκφράστηκε χθες μετά τη συνεδρίαση μέσω του αρμόδιου Υπουργού.

Είναι αυτονόητο για κάθε Έλληνα ότι η απόφαση της διακομματικής το μόνο που προσφέρει είναι να χωρίσει του Έλληνες στο εξωτερικό δημιουργώντας Έλληνες με ημερομηνία λήξης.

Ο αγώνας όλων μας να μείνει ο Ελληνισμός της διασποράς ενωμένος να διατηρήσει την εθνική του και πολιτιστική του ταυτότητα δέχεται ένα πλήγμα με την απόφαση αυτή. 

Καλούμε την Κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να μην προχωρήσουν σε μια τέτοια απόφαση.

Μανώλης Κουγιουμουτζής 
Πρόεδρος Παγκοσμίου Συμβουλίου Κρητών

ΜΕΛΗ.Παγκρητική Ένωση Αμερικής 1929 .Κρητική Ομοσπονδία Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας 1980 .Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης 1974, Παγκρητιος Ένωσης  Αθηνών, Αδελφότης Κρητων Πειραιά<Ομόνοια>, Αδελφότης Κρητων Μακεδονίας, Αδελφότης Κρητων Νοτίου Αφρικής.

Διαβάστε ακόμη:

Συμφωνία για "ψήφο του απόδημου" με αποκλεισμό της νέας γενιάς και όσων αγωνίστηκαν για το στόχο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.