Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019

Εκπαιδευτικοί ΒΡ Βεστφαλίας :«Διαμαρτυρία για τη μη κάλυψη των λειτουργικών κενών»

Σε επιστολή προς το συντονιστή εκπαίδευσης στο Βερολίνο προχώρησε το ΔΣ του συνδικαλιστικού οργάνου των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης (ελληνικών σχολειων) στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία.

Ακολουθεί η επιστολή:  

Αξιότιμε κ. Συντονιστά,
Το Δ.Σ. των Εκπαιδευτικών Π.Ε. της Βόρειας Ρηνανίας-  Βεστφαλίας, εκφράζει την έντονη ανησυχία   αλλά   και   αγωνία   εκπαιδευτικών,
   μαθητών   και   γονέων   για   τη   μη   κάλυψη   των λειτουργικών κενών σε σχολικές μονάδες αρμοδιότητάς σας στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία.

Συγκεκριμένα, τρεις μήνες μετά την έναρξη του σχολικού έτους, και παρά τις τηλεφωνικέςεπικοινωνίες που είχαμε, εκφράζοντάς σας την αγωνία μας, δυστυχώς δεν έχουν καλυφθεί ακόμητα 2 λειτουργικά κενά Δασκάλων (ΠΕ70) στο Δημοτικό Σχολείο Μπίλεφελντ, το 1 λειτουργικό κενόΔασκάλου  (ΠΕ70)   στο   Δημοτικό   Σχολείο   Βούπερταλ,   καθώς   και   οι   υπολειπόμενες   ώρεςΓερμανικών   (ΠΕ07)   στα   Δημοτικά   Σχολεία   Βούπερταλ   και   Ντύσσελντορφ.   Αποτέλεσμα   τωνπαραπάνω είναι να χάνονται διδακτικές ώρες από την έναρξη του διδακτικού έτους και ναταλαιπωρούνται οι εκπαιδευτικοί και η μαθητική κοινότητα.

Κύριε Συντονιστά,Θεωρούμε πολύ σημαντικό να είναι στελεχωμένα  με εκπαιδευτικούς όλα τα σχολεία μας, έγκαιρα, πριν την έναρξη των μαθημάτων.Αγωνιζόμαστε  ώστεόλοι οι μαθητές μας να μπορούν να απολαμβάνουν το αγαθό της Ελληνόγλωσσης Εκπαίδευσης με συνέχεια και συνέπεια.
Απαιτούμε να προχωρήσουν τάχιστα οι διαδικασίες για την πλήρη στελέχωση των σχολείωνκαι την ομαλή λειτουργία τους.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος    Ο Γ. Γραμματέας   
Δρ.  Νικόλαος Βουδρισλής  Νικόλαος Ράμμος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.