Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

Γερμανία: Ανακοίνωση Ορθόδοξης Μητρόπολης για ιό και Θεία λειτουργία

Ανακοίνωση / εγκύκλιος της Ελληνικής Ορθόδοξης Μητρόπολης Γερμανίας για τα μέτρα τα οποία έχουν σαν στόχο να συμβάλλουν όλοι στην καταπολέμηση της εξάπλωσης του ιού και τα οποία θα ισχύουν τουλάχιστον μέχρι 11 Απριλίου

Αναστέλλονται όλες - εκτός των ιερών ακολουθιών - ενοριακές εκδηλώσεις, συναθροίσεις μετά τη θεία λειτουργία στις ενοριακές αίθουσες, κατηχητικές συνάξεις ενηλίκων και παίδων και κάθε είδους εκκλησιαστικές πολιτιστικές ή άλλες εκδηλώσεις

Ειδικά για τον εορτασμό της επετείου της 25ης Μαρτίου θα λάβουν χώρα μόνο η θεία λειτουργία και η Δοξολογία χωρίς καμία άλλη εκδήλωση.

Προκαλούνται – αναφέρει η ανακοίνωση - όλοι οι πιστοί να απέχουν εντός και εκτός των ιερών ναών από ασπασμούς και εναγκαλισμούς αλλά και από χειραψίες.
Αλλάζει επίσης προσωρινά ο τρόπος διαμονής του αντίδωρου. "Κάθε πιστός θα λαμβάνει μόνος του το αντίδωρο κατά την έξοδό του από τον ΙΝ ώστε να ελαχιστοποιηθεί η πιθανότητα να γίνει o ιερέας, εξαιτίας της καθημερινής επικοινωνίας του με πλειάδα ανθρώπων, πολλαπλασιαστής της νόσου».

Oλόκληρη η ανακοίνωση στη σελίδα μας 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.