Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Γερμανία: Τι σχεδιάζεται για τις κρατήσεις και τα εισιτήρια διακοπών

Ο εντεταλμένος  της ομοσπονδιακής κυβέρνησης για θέματα τουρισμού μίλησε στην εκπομπή  "Mittags Magazin" του ARD για το τι θα γίνει με τις κρατήσεις και τα εισιτήρια διακοπών μέσω ταξιδιωτικών πρακτόρων και ταξιδιωτικών γραφείων που δεν μπορούν να  πραγματοποιηθούν λόγω ιού.

Ο Thomas Bareiß δήλωσε ότι "αν και ο πολίτης έχει με την ισχύουσα νομοθεσία το δικαίωμα να του επιστραφούν τα χρήματα, σύντομα θα
πρέπει να γίνει νομοθετική παρέμβαση έτσι ώστε να μπορεί να δοθεί κουπόνι με το οποίο θα μπορεί να πραγματοποιήσει το ταξίδι του σε άλλο χρονικό διάστημα που θα μπορούσε να είναι σε 6 μήνες ή ένα χρόνο. Με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε τα χιλιάδες ταξιδιωτικά γραφεία και τους πράκτορες που δεν μπορούν να επιστρέψουν εφ άπαξ όλα τα χρήματα και να εγγυηθούμε τη ρευστότητα".

Στο ερώτημα του δημοσιογράφου "θα εγγυηθεί το κράτος σε περίπτωση που στη διάρκεια αυτή το ταξιδιωτικό γραφείο ή ο ταξιδιωτικός πράκτορας δηλώσει πτώχευση" o Thomas Bareiß απάντησε "Βρισκόμαστε σε μια φάση συζήτησης με τουριστική αγορά να βρούμε τρόπους που ο καταναλωτής δεν θα χάσει τα χρήματά του"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.