Παρασκευή 27 Μαρτίου 2020

Γερμανία: Ξεκίνησε η συζήτηση για "OsternExit'

Tι και αν τα περισσότερα κρατίδια εφαρμόζουν περιοριστικά μέτρα μόλις από τη Δευτέρα, από χθες κορυφώθηκε στη Γερμανία η συζήτηση για έξοδο από τα περιοριστικά μέτρα μετά το καθολικό Πάσχα (11.04).

H Γερμανία αυτή τη στιγμή που γράφεται το συγκεκριμένο σχόλιο ( δηλ. 27.03.2020 ώρα 15.00) έχει φθάσει τα 47.373 κρούσματα και τους 285 νεκρούς.

Αυτό όμως δεν εμποδίζει κάποιους να κάνουν σκέψη για το χρόνο χαλάρωσης των μέτρων για την αποφυγή διάδοσης του ιου. Με πρώτο από όλα το FDP (κόμμα φιλελευθέρων) . Ο πρόεδρος του Christian Lidner δηλώνει ότι δεν θέλει ,, μια οικονομία που να εξαρτάται από το κράτος" και ότι "πρέπει να αναπτυχθεί μια στρατηγική χαλάρωσης των μέτρων" μετά το Πάσχα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Πρόεδρος βιοτεχνιών και ελεύθερων επαγγελματιών Γερμανίας Μario Ohoven ο οποίος ζήτησε στο ARD ,, το αργότερο μετά το Πάσχα πρέπει σταδιακά να αρχίσει να λειτουργεί η οικονομία,,.

Μέρκελ, ο υπουργός Υγείας Σπαν αλλά και Πρωθυπουργοί των κρατιδίων με δηλώσεις τους ξεκαθάρισαν ότι η συζήτηση αυτή είναι νωρίς να γίνεται καθώς δεν έχουν καν ολοκληρωθεί τα μέτρα και δεν μπορεί να γίνει η αξιολόγησή τους. Αλλά και οι ειδικοί τονίζουν ότι η όποια συζήτηση μπορεί να γίνει όταν θα έχουν περάσει δυο εβδομάδες από την εφαρμογή των μέτρων.

Γεγονός πάντως είναι ότι η συζήτηση ξεκίνησε. Ακόμη και αν αρχικά, όπως ήταν αναμενόμενο, η κυβέρνηση και τα κρατίδια δεν μπαίνουν στη συζήτηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.