Πέμπτη 26 Μαρτίου 2020

Η Bosch ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε τεστ-εξπρές ανίχνευσης του κορωνοϊού

Η BOSCH, εταιρεία που προμηθεύει αυτοκίνητα, διαθέτει και ένα μικρό τμήμα στην ιατρική τεχνολογία το οποίο σήμερα ανακοίνωσε ότι δημιούργησε  ένα τεστ-εξπρές που επιτρέπει την επί τόπου την ανίχνευση του νέου κορωνοϊού Covid-19 σε λιγότερες από 2 1/2 ώρες.

"Με το γρήγορο τεστ Covid 19,
θέλουμε να συμβάλουμε στην ταχεία συγκράτηση της πανδημίας. Οι ασθενείς μπορούν να εντοπιστούν και να απομονωθούν ταχύτερα ", λέει ο διευθύνων σύμβουλος της Bosch, Volkmar Denner," Ο χρόνος είναι ένας από τους καθοριστικούς παράγοντες για την καταπολέμηση του ιού. Μια αξιόπιστη και γρήγορη διάγνωση στο χώρο χωρίς παρεκκλίσεις - αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της λύσης μας.

Η Bosch μιλάει για το γεγονός ότι διάφορες εργαστηριακές δοκιμές έχουν επιτύχει αποτελέσματα με ακρίβεια άνω του 95%. "Η ταχεία δοκιμή ανταποκρίνεται στα πρότυπα ποιότητας της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας WHO", λέει ένα μήνυμα από τη Bosch.

Το δείγμα αφαιρείται από τη μύτη ή το λαιμό χρησιμοποιώντας ένα στυλεό και τοποθετείται σε ένα φυσίγγιο που περιέχει ήδη όλα τα αντιδραστήρια που απαιτούνται για τη δοκιμή. Αυτή η κασέτα εισάγεται αμέσως στη συσκευή ανάλυσης, η οποία, σύμφωνα με τη Bosch, είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να είναι φιλική προς το χρήστη, ώστε να μην απαιτείται ειδικό εκπαιδευμένο προσωπικό.

Έως δέκα δοκιμές ανά συσκευή θα μπορούσαν να πραγματοποιηθούν μέσα σε 24 ώρες. 

Πηγή: FAZ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.