Τρίτη 17 Μαρτίου 2020

Κορωνοιός: Το πείραμα της Κίνας με πιθήκους - τι λέει ο καθηγητής ιολογίας Drosten


O σύμβουλος για τη διαχείριση του κινδύνου του κορωνοϊού στη Γερμανία, καθηγητής ιολογίας Drosten αναφέρθηκε στην εκπομπή NRD Podcast για τα αποτελέσματα έρευνας της Κίνας και συγκεκριμένα της  "Chinese Academy of Medical Science" σχετικά με τη δημιουργία αντισωμάτων.
Όπως εξήγησε: Στο συγκεκριμένο πείραμα μόλυναν 4 πιθήκους Ρέους με τον  ιό και αρχικά τους παρακολούθησαν. Στη συνέχεια σκότωσαν έναν από τους πιθήκους προκειμένου να δουν αν η ασθένεια στα πνευμόνια είναι ίδια όπως στους ανθρώπους. Πράγματι σε μεγάλο βαθμό έτσι ήταν, επισήμανε ο καθηγητής.
Τους υπόλοιπους τρεις πιθήκους μόλις ξεπέρασαν τα συμπτώματα της ασθένειας τους μόλυναν πάλι και μάλιστα με 1 εκατομμύριο περισσότερους ιούς από όσους θα χρειαζόταν για να μολυνθούν. Αυτή η δόση, την οποία ένας ασθενής σίγουρα δεν θα εισέπραττε, δεν προκάλεσε νέα μόλυνση στα ζώα.
Ο καθηγητής συμπλήρωσε όμως
ότι "είναι μια έρευνα που έγινε σε πολύ μικρό αριθμό πιθήκων. Χρειάζεται μια κλινική παρακολούθηση σε ασθενής που ξεπέρασαν την ίωση και έχουν πάρει εξιτήριο από νοσοκομείο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.