Σάββατο 28 Μαρτίου 2020

Eλλάδα: Αναστολή πτήσεων έως τις 15 Απριλίου 2020 από και προς Ολλανδία και Γερμανία

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) για λόγους πρόληψης της εξάπλωσης του COVID-19, ανακοίνωσε την προσωρινή απαγόρευση πτήσεων από την Ολλανδία και την Γερμανία προς την Ελλάδα και αντίστροφα.

Συγκεκριμένα από την Κυριακή 29 Μαρτίου 2020 και ώρα 06:00 το πρωί έως την Μεγάλη Τετάρτη 15 Απριλίου
2020 και ώρα 06:00 το πρωί, αναστέλλονται όλες οι πτήσεις, μεταφοράς επιβατών, από και προς τα αεροδρόμια των εν λόγω χωρών. Ειδικά όσον αφορά την Γερμανία επιτρέπονται μόνο οι πτήσεις προς το Αεροδρόμιο της Αθήνας «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Όπως και με τις προηγούμενες ΝΟΤΑΜS που εξέδωσε η ΥΠΑ, από την προσωρινή αναστολή πτήσεων εξαιρούνται οι πτήσεις μεταφοράς εμπορευμάτων (cargo), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian), οι πτήσεις επιστροφή αεροσκάφους μόνο με το πλήρωμά του (ferry flights), οι κρατικές πτήσεις (state), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι ευρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency), οι στρατιωτικές πτήσεις (military), οι πτήσεις της Frontex, οι ανεφοδιασμού, οι πτήσεις υποστήριξης του Εθνικού Συστήματος Υγείας της χώρας μας και οι πτήσεις επαναπατρισμού Ελλήνων Πολιτών.

«Δεν κάνουμε γενικό επαναπατρισμό. Αυτό θα ήταν ολέθριο για την πατρίδα» τόνισε στην ημερήσια συνέντευξη ο Υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χαρδαλιάς και πρόσθεσε ότι δεν θα επιστρέψουν Έλληνες του Εξωτερικού «αν δεν έχουν κάποιο σοβαρό λόγο».

«Η έμφασή μας είναι συγκεκριμένη» ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, δεδομένου ότι 2.850 συμπατριώτες μας έχουν αιτηθεί επιστροφής από την Μεγάλη Βρετανία, αλλά αυτό θα καταστεί εφικτό για όσους εντάσσονται στις εξής κατηγορίες, προσδιόρισε ο κ. Χαρδαλιάς. Δηλαδή:

1. Άτομα με σοβαρό πρόβλημα υγείας ή εγκύους, με βάση απόδειξη συνταγογράφησης ή ιατρικό έγγραφο

2. Όσους δεν έχουν που να διαμείνουν λόγω λήξης σύμβασης

3. Όσους έχουν εγκλωβιστεί από πτήσεις transit στα αεροδρόμια.

1 σχόλιο:

  1. ~ Γιατι Χαρακτηριστηκε "πανδημια" εφοσον δεν νοση το 12% του Παγκοσμιου πληθυσμου.
    ~ Γιατι δεν χαρακτηριστηκαν και τα προηγουμενα χρονια οι ιοι γριπης πανδημια εφοσον παντα υπηρχε η γριπη με κινδυνο εξαπλωσης της?
    ~ Γιατι σε αυτον τον Υιο γριπης που δεν νοση το 12% του παγκοσμιου πληθυσμου πρεπει να παρουμε μετρα και "εμβολιο" ενω τα προηγουμενα χρονια παλι με υιους γριπης δεν πηραμε μετρα περιορισμου ατομικων ελευθεριων?
    ~ Μηπως διοτι με αυτο το αιτιο "εξαπλωσης του υιου γριπης " θελουμε να "επιβαλουμε" τσιπακι στο dna των ανθρωπων με το ετσι θελω, αρα ο καθε ανθρωπος θα ειναι το απολυτο υποχειριο του κρατους και θα χασει μια για παντα την ελευθερια του χωρις επιστροφη.    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.