Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Υπουργός Υγείας Γερμανίας: "όχι υποχρεωτικές οι μάσκες για τους πολίτες"

Ο Ομοσπονδιακός υπουργός Υγείας Jens Spahn (CDU) τοποθετήθηκε αρνητικά στην υποχρέωση οι πολίτες να φοράνε προστατευτικές μάσκες στη Γερμανία. "Στην παρούσα κατάσταση, δεν βλέπω την αναγκαιότητα για μια ρύθμιση που θα υποχρεώνει για κάτι τέοιο", δήλωσε χθες στο Ντίσελντορφ. Ο Spahn
επισκέφθηκε μαζί με τον Πρωθυπουργό της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας Armin Laschet την πανεπιστημιακή κλινική στο Ντίσελντορφ .

Ο υπουργός υγείας επισήμανε ότι πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ ιατρικών μασκών που είναι για την προστασία του ιατρικού προσωπικού από λοίμωξη και των άλλων μασκών που φοριούνται από τους πολίτες, συμπεριλαμβανομένες και τις αυτοσχέδιες μάσκες. Αυτές οι μάσκες είναι για να μην μολύνουμε άλλους. Θα μπορούσαν πράγματι "να βοηθήσουν στην επιβράδυνση της εξάπλωσης του ιού". Αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει μια αυξανόμενη  προθυμία για αλληλεγγύη προς τους άλλους μέσω της μάσκας είπε ο Spahn.

Ο Laschet με τη σειρά του χαρακτήρισε τη δήλωση του Υπουργού Υγείας "ακριβής" . Η προτεραιότητα τώρα είναι η προμήθεια μάσκας για τον ιατρικό τομέα. "Και είναι εντάξει αν υπάρχει μια κοινωνική εξέλιξη που θα αναπτύσει μια προθυμία για προστασία τους ενός στον άλλον. Δεν υπάρχει όμως ανάγκη να γίνει υποχρεωτικό."
Düsseldorf (dpa) 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.