Παρασκευή 17 Απριλίου 2020

Γερμανία: Κόντρα για τη μείωση των καλοκαιρινών σχολικών διακοπών

"Με κάποιες εξαιρέσεις τα σχολεία θα παραμείνουν για αρκετό καιρό κλειστά. Για το λόγο αυτό αναρωτιέμαι αν οι υπέυθυνοι των ομόσπονδων κρατιδίων έχουν κάνει σκέψεις να μειώσουν τις καλοκαιρινές διακοπές προκειμένου να καλυφθεί μέρος της χαμένης διαδκατέας ύλης " είπε σήμερα ο πρόεδρος της ομοσπονδιακής Βουλής Wolfgang Schäuble στην εφημερίδα, Augsburger Zeitung.

"Ούτως ή άλλως αυτή τη στιγμή για
πολλούς λόγους δεν είναι ξεκάθαρο πότε και πως θα μπορεί κάποιος να ταξιδέψει το καλοκαίρι. Το "ταμείο,, πολλών ανθρώπων έχει "χτυπηθεί" ήδη από την κρίση. Γι αυτό κατανοώ απόλυτα όσους αναρωτιούνται πως θα πργανώσουν 6 εβδομάδες διακοπές" συμπλήρωσε στη συνέντευξή του.

Η απάντηση των εκπαιδευτικών 

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Heinz-Peter Meidinger απάντησε μέσω του Deutschlandfunk. 

"Πιστεύω μια τέτοια συζήτηση αυτή τη στιγμή είναι λάθος. Θα επιδράσει αρνητικά στην κοινωνία. Περισσότερο χρειαζόμαστε ένα συνολικό σχέδιο για το πως θα μεταδώσουμε τη διδακτέα ύλη στους μαθητές. Το σχέδιο που υπάρχει είναι ανεδαφικό καθώς χρειαζόμαστε διπλάσιες αίθουσες όπως και το διπλάσιο εκπαιδευτικό δυναμικό για να μπορέσουν να υλοποιηθούν οι οδηγίες υγιεινής κάτι που δεν είναι ρεαλιστικό. Ενισχυμένο μάθημα από το σπίτι είναι η μοναδική λύση" τόνισε ο εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.