Πέμπτη 9 Απριλίου 2020

DGB: Να αυξηθεί το "Kurzarbeitgeld" σε 80% (87%)

Η Ομοσπονδία Γερμανικών Συνδικάτων (DGB) ζητάει για το τρίμηνο Μάιο, Ιούνιο, Ιούλιο την αύξηση του επιδόματος για "εργασία περιορισμένου χρόνου" (Kurzarbeitergeld) στο 80% (για εργαζόμενοιυς με παιδιά 87%). Τώρα ισχύουν τα ποσοστά 60% και 67% αντίστοιχα.

Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπηρεσία για Εργασία (Βundesagentur für Arbeit) μέχρι αρχές της εβδομάδας αυξήθηκαν οι αιτήσεις για εργασία περιορισμένου χρόνου κατά 40% μέσα σε μια εβδομάδα. Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ξεκινάει με τον υπολογογισμό ότι συνολικά θα κατατεθούν πάνω από 2 εκ αιτήσεις για το επίδομα (Tagesschau).

"Είναι δύσκολο για τους ανθρώπους να μπορούν να καλύψουν το 40% που χάνουν και να μην πέσουν στην ανάγκη επιπλέον κοινωνικών βοηθημάτων" δήλωσε ο Πρόεδρος των συδικάτων Hofmann.

Αναφέρθηκε ειδικά στους εργαζομένους στην γαστρονομία οι οποίοι πρέπει να ζήσουν με 720 € το μήνα ή καθαριστές κτιρίων με 780€. 

Η κατάσταση έχει "χτυπήσει" ιδιαίτερα τους εργαζόμενους που είχαν μερική απασχόληση (Teilzeit) οι οποίοι πρέπει να μπούν τώρα στο κοινωνικό βοήθημα Hartz IV 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.