Πέμπτη 21 Μαΐου 2020

Τα αποτελέσματα των τεστ στους επιβάτες 21 πτήσεων (3 από Γερμανία)

Στη σημερινή συνέντευξη τύπου ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς αναφέρθηκε και στα αποτελέσματα των τεστ που έγιναν σε 21 πτήσεις την τελευταία εβδομάδα που προσγειώθηκαν στην Αθήνα.

Συγκεκριμένα :

Σχετικά με τις πτήσεις συνεχίζονται το τεστ και η καραντίνα και η εν λόγω διαδικασία, όπως είπε ο υφυπουργός, μας επιτρέπει να έχουμε πλήρη
έλεγχο των εισερχόμενων πτήσεων. "Τα απόλυτα δεδομένα δείχνουν μείωση, σχεδόν εξαφάνιση, των εισερχομένων κρουσμάτων". Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι από τις 13 Μαίου έως τις 20 Μαίου έχουν προσγειωθεί στην Αθήνα 21 πτήσεις με 2236 επιβαίνοντες και μόνο ένα τεστ βγήκε θετικό. Μάλιστα τις τελευταίες 4 μέρες έχουν έρθει 3 πτήσεις από Γερμανία με 548 επιβάτες, αρκετοί έρχονται tranzit από χώρες με έντονα επιδημιολογικά φορτία και όλα τα τεστ ήταν αρνητικά.

Είχε προηγούμενα αναφερθεί μεταξύ άλλων και στην ανησχυία των πολιτών:

"Αντιλαμβανόμαστε την ανησυχία που μπορεί να υπάρχει, όμως θα πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη, διότι ξέρουμε τι κάνουμε και πως θα το κάνουμε. Έχουμε μπροστά μας 40 ημέρες για να προετοιμαστούμε με συγκεκριμένα δομικά, συμβατικά, ψηφιακά εργαλεία και με την ίδια ευθύνη που εξασφαλίσαμε διαδικασίες στεγανοποίησης και ανάσχεσης της πανδημίας το προηγούμενο διάστημα, με την ίδια συνέπεια θα εγγυηθούμε και τους όρους ασφάλισης του γενικού πληθυσμού από το άνοιγμα του τουρισμού" ανέφερε. Πρόσθεσε ότι "δεν θα πρέπει να υπάρχει οποιαδήποτε ανησυχία σε σχέση με τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν. Οι δειγματοληψίες και οι έλεγχοι θα είναι και ενδελεχείς και αυστηροί όπου χρειαστεί, προκειμένου να παραμείνει ασφαλής ο γενικός πληθυσμός. Αλλωστε ο μηχανισμός της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας παραμένει σε πλήρη επιφυλακή και εγρήγορση".


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.