Παρασκευή 29 Μαΐου 2020

Aύξηση ενδιαφέροντος για αγορά ακινήτου στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ", παρατηρήθηκε 20% αύξηση ενδιαφέροντος για αγορά ακινήτου στην Ελλάδα την περίοδο της κρίσης του κορωνοϊού. Οι Γερμανοί καταλαμβάνουν την πρώτη θέση χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα εύρεσης ελληνικών ακινήτων Ferimmo.


Η γερμανική «πρωτιά» αντανακλά την κατακόρυφη βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας, αλλά και το γεγονός ότι ανέκαθεν η Γερμανία ήταν από τους βασικούς «αιμοδότες» του ελληνικού τουρισμού και συνεπώς και της αγοράς εξοχικών κατοικιών. Παράλληλα, την τελευταία διετία, έχει ενισχυθεί και η προβολή των ελληνικών ακινήτων στη Γερμανία, μέσω της σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας προώθησης www.ferimmo.de.  Στελέχη της τελευταίας αναφέρουν στην «Κ» ότι από τη γερμανική αγορά μεγαλύτερο ενδιαφέρον για αγορά ακινήτων καταγράφουν τόσο οι παραδοσιακά αγαπημένοι προορισμοί των Γερμανών, όπως η Κρήτη, η Πελοπόννησος, το Πήλιο, τα Επτάνησα (Κέρκυρα), όσο και νέες περιοχές όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Χαλκιδική, οι Κυκλάδες (Πάρος, Μύκονος, Τήνος) και τα Δωδεκάνησα (Ρόδος). Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο οκτάμηνο η επισκεψιμότητα στην εν λόγω πλατφόρμα αυξήθηκε κατά 100%.

Στη Ferimmo φιλοξενούνται πλέον πάνω από 23.000 αγγελίες ακινήτων στην Ελλάδα, ενώ τον τελευταίο χρόνο προστέθηκαν 12.000 νέες αγγελίες. Η εταιρεία συνεργάζεται με το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο και με τον Σύλλογο Μεσιτών Αθηνών/Αττικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.