Τρίτη 19 Μαΐου 2020

Bαυαρία: Οι σημερινές αποφάσεις της Κυβέρνησης για τα μέτρα χαλάρωσης

Το Υπουργικό Συμβούλιο της Βαυαρικής κυβέρνησης αποφάσισε σήμερα 19 Mαίου μια σειρά από νέα μέτρα όσον αφορά την χαλάρωση των περιορισμών αλλά και γενικότερα για την πανδημία.

Συγκεκριμένα :

1) Η απόφαση της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης και των ομόσπονδων
κρατιδίων να λαμβάνονται μέτρα σε περιοχές που ξεπερνούν στη διάρκεια μιας εβδομάδας κατά μ.ο τα 50 νέα κρούσματα μειώθηκε για τη Βαυαρία στα 35
Η Υπουργός Υγείας της Βαυαρίας ανακοίνωσε ότι στη Βαυαρία έχουμε δυο περιοχές με υψηλά κρούσματα το Coburg και το Straubing. 

2) Ξενοδοχεία 
Οριστικοποιήθηκε το άνοιγμα των ξενοδοχείων για 30 Μαίου.
Όσον αφορά τα λούνα παρκ, θα γίνουν ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα 

3) Αθλητισμός 
Θα ξεκινήσει η τρίτη κατηγορία (κατηγορία κρατιδίου) ποδοσφαίρου όπως και οι αγώνες κυπέλλου. Σε τουρνουά στο Audi Dome στο Μόναχο -με όλες τις ομάδες σε καραντίνα- θα διεξαχθούν όλοι οι αγώνες του πρωταθήματος μπάσκετ  

4) O Υπουργός Οικονομίας Aiwanger ενημέρωσε ότι στη Βαυαρία κατατέθηκαν 480.000 αιτήσεις για βοήθημα. Σε 400.000 περίπου από αυτές έχει ήδη γίνει επεξεργασία (που είναι περίπου 15.000 ημερησίως). Καθημερινά στέλνονται 4.000 με 5.000 νέες αιτήσεις. 

5) Παιδικοί σταθμοί
Η λειτουργία έκτατς ανάγκης στα νηπιαγωγεία και στους παιδικούς σταθμούς θα επεκταθεί από 25 Μαίου. Αρχικά θα συμμετέχουν παιδιά που το χρόνου θα πάνε στο σχολείο. Από 15 Ιουνίου θα επιτραπεί σε παιδιά που του χρόνου θα μπουν σε νηπιαγωγεία (αναλυτικά τι ισχύει)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.