Τρίτη 19 Μαΐου 2020

«Τουριστικοί πράκτορες: Η ζήτηση για ταξίδια διακοπών αυξάνεται και πάλι»

Στο τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων αναφέρονται τα ακόλουθα:

Μετά τη χαλάρωση των ταξιδιωτικών περιορισμών και την αυξανόμενη ελπίδα για πραγματοποίηση καλοκαιρινών διακοπών στην Ευρώπη, οι τουριστικοί πράκτορες κάνουν λόγο πάλι για αύξηση της ζήτησης. «Από τη στιγμή που είναι
διαθέσιμες οι γερμανικές τουριστικές περιοχές, βλέπουμε μεγάλη ζήτηση για ταξίδια σε θάλασσα και βουνό», δήλωσε εκπρόσωπος της Tui στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Κατά την αργία της Πρωτομαγιάς και τις εβδομάδες του καλοκαιριού οι κρατήσεις αγγίζουν πληρότητα στο Σλέσβιχ-Χόλσταϊν και στο Μεκλεμβούργο-Πομερανία. Στη νότια Γερμανία, η αύξηση ανέρχεται σε περισσότερο από 100% σε σύγκριση με πέρυσι.

Αύξηση των κρατήσεων σημειώνεται επίσης, σύμφωνα με την Tui, στα ταξίδια για τις Βαλεαρίδες Νήσους, την Ελλάδα και την Πορτογαλία. «Τώρα ανακάμπτει και η Μαγιόρκα, όπου έχουν γίνει κρατήσεις της τάξης του 40% των δυνατοτήτων του νησιού», όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρείας. Πολλές κρατήσεις θα γίνουν και τον Σεπτέμβριο, γεγονός που θα επεκτείνει την καλοκαιρινή σεζόν, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο ταξιδιωτικός οργανισμός Schauinsland-Reisen κάνει λόγο για αύξηση της ζήτησης για τη χειμερινή σεζόν 2020-2021 από αρχές Νοεμβρίου. Αντιθέτως, οι νέες κρατήσεις για την καλοκαιρινή σεζόν είναι συγκρατημένες. Η εταιρεία, ωστόσο, είναι αισιόδοξη ότι «το άνοιγμα των ευρωπαϊκών συνόρων θα δώσει βραχυπρόθεσμα ώθηση στη ζήτηση -και για τις σχολικές καλοκαιρινές διακοπές».
Η τουριστική βιομηχανία δέχθηκε το μεγαλύτερο πλήγμα σε σύγκριση με τους άλλους τομείς της οικονομίας, εξαιτίας των ταξιδιωτικών περιορισμών. 

Οι Ενώσεις του κλάδου ζητούν ένα Ταμείο Διάσωσης που θα δίνει επιδοτήσεις και θα σχεδιαστεί για τις ανάγκες της τουριστικής βιομηχανίας. Το 97% των επιχειρήσεων έχουν λιγότερους από 20 υπαλλήλους, καταλήγει το τηλεγράφημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.