Τρίτη 26 Μαΐου 2020

Γερμανία: Πολλά κρατίδια ανακοίνωσαν άρση περιορισμών

Σε επιπλέον κατάργηση περιορισμών προχώρησαν μια σειρά από ομόσπονδα κρατίδια στη Γερμανία:
Συγκεκριμένα :

Αμβούργο: Από 2 Ιουνίου θα ανοίξουν οι υπαίθριες πισίνες όπως και οι κινηματογράφοι, και τα γυμναστήρια. Από 4 Ιουνίου (και όχι όπως αρχικά είχε σχεδιαστεί στις 8 Ιουνίου) θα επιτραπεί σε παιδιά άνω των 4 1/2 ετών καθώς και στα αδέρφια τους να πάνε στα νηπιαγωγεία


Σαξονία: Από 6 Ιουνίου οι διοικητικές οδηγίες θα μετατραπούν σε συμβουλές και θα χαλαρώσουν τα μέτρα όσον αφορά τις επισκέψεις σε γηροκομεία και κέντρα φροντίδας. Η απόσταση, ο περιορισμός στη συνάθροιση και η προστατευτική μάσκα παραμένουν.

Ρηνανία - Παλατινάτο: Από αυτή τη βδομάδα επιτρέπεται η λειτουργία Θεάτρων, κινηματογράφων, Όπερας, κοντσέρτων όπως και ο αθλητισμός σε κλειστούς χώρους.

Θουριγγία 
Παρά την έντονη κριτική που δέχτηκε το υπουργικό συμβούλιο του κρατιδίου πιστοποίησε σήμερα ότι θα προχωρήσει σε κατάργηση περιοριστικών μέτρων. "Δεν δικαιολογείται με το δεδομένο των 238 κρουσμάτων στο κρατίδιο η παρέμβαση του κράτους στα βασικά διακαιώματα των πολιτών. Η προστασία αποτελεί προσωπική υπόθεση των πολιτών και δεν βοηθάει σ αυτό καμία κυβέρνηση και καμία αστυνομία" δήλωσε ο Πρωθυπουργός του κρατιδίου Ramelow (κόμμα της αριστεράς). 

Ανοίγουν οι υπαίθριες πισίνες σε 13 κρατίδια 
Εκτός των κρατιδίων της Έσσης, Σααρλαντ και Σλέσβιχ/Χόλσταιν ανοίγουν σ όλα τα κρατίδια οι υπαίθριες πισίνες. 

Πηγή: ARD

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.