Σάββατο 23 Μαΐου 2020

Η Hertz κήρυξε πτώχευση σε ΗΠΑ και Καναδά

Η εταιρεία ενοικίασης αυτοκινήτων Hertz ανακοίνωσε το βράδυ της Παρασκευής την υπαγωγή της στο αμερικανικό καθεστώς χρεοκοπίας, μια διαδικασία που αφορά τις επιχειρήσεις της στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

«Ο αντίκτυπος της Covid-19 στη ζήτηση ταξιδιών ήταν ξαφνικός και δραματικός, επιφέροντας βίαιη πτώση στα έσοδα της εταιρείας και στις
μελλοντικές κρατήσεις», αναφέρει ο όμιλος σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Οι κύριες διεθνείς περιφέρειες, στις οποίες επιχειρεί η Hertz, ιδιαίτερα η Ευρώπη, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, δεν περιλαμβάνονται σ' αυτή τη λεγόμενη διαδικασία του κεφαλαίου 11 του αμερικανικού πτωχευτικού κώδικα.

Στις 21 Απριλίου, η Hertz είχε καταργήσει 10.000 θέσεις εργασίας στη βόρεια Αμερική, δηλαδή το 26,3% του παγκόσμιου δυναμικού της, για να κάνει οικονομίες αντιμέτωπη με τις αβεβαιότητες που δημιουγούνται από την πανδημία του κορονοϊού, η οποία παραλύει την οικονομία.

Η προσφυγή στο άρθρο 11 επιτρέπει σε μια επιχείρηση, που δεν καταφέρνει πλέον να αποπληρώνει το χρέος της, να αναδιαρθρωθεί προστατευμένη από τους πιστωτές.

Η πανδημία έχει χτυπήσει μεγάλες εταιρείες στις ΗΠΑ. Πριν μια εβδομάδα ανακοίνωσε πτώχευση η αλυσίδα εμπορικών καταστημάτων J.C. Penney (118 χρόνια λειτουργία) με 85.000 εργαζόμενους σε 800 καταστήματα ενώ είχαν προηγηθεί οι Neiman Marcis και J. Crew

Πηγή: ΑΠΕ, Spiegel

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.